Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Υπόθεση των Οκτώ: Απερρίφθη το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου Εφετών
[Protagon]: Υπόθεση των Οκτώ: Απερρίφθη το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου Εφετών

[Protagon]: Υπόθεση των Οκτώ: Απερρίφθη το αίτημα εξαίρεσης της προέδρου Εφετών

Με (την υπ΄ αριθμ. 773/2018) απόφαση της 7ης Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου απορρίφθηκε το αίτημα της τακτικής προέδρου της εν λόγω επιτροπής Ευγενίας Μυλωνοπούλου -και προέδρου του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών- να παραιτηθεί, λόγω κωλύματος, από την Επιτροπή Προσφυγών που εξετάζει την υπόθεση ενός εκ των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη ζητώντας άσυλο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά Ερντογάν.

Η αίτησή της απορρίφθηκε, «διότι δεν ερείδεται σε καμία διάταξη νόμου ή γενική αρχή του δικαίου», αλλά και «ουδείς προέβαλε οιονδήποτε λόγο εξαίρεσής της».

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος του Θ΄ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και παράλληλα τακτική πρόεδρος της 7ης Επιτροπής Προσφυγών Ασύλου, Ευγενία Μυλωνοπούλου, την περασμένη Δευτέρα (8.1.2018), με προσωρινή διαταγή της «πάγωσε» την απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Επιτροπής Προσφυγών, που είχε χορηγήσει άσυλο στον συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου που μετέφερε τους Οκτώ.

Λίγες μέρες νωρίτερα (4.1.2018) η κυρία Μυλωνοπούλου είχε δηλώσει κώλυμα να συμμετάσχει ως τακτικό μέλος (πρόεδρος) στην Επιτροπή Προσφυγών Ασύλου που ήδη εξετάζει με τη συμμετοχή της, το αίτημα ενός εκ των τούρκων αιτούντων άσυλο.

Τη Δευτέρα εξάλλου, ο προϊστάμενος της υπηρεσίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών θα εξετάσει τη νομιμότητα της απόφασης του αστυνομικού διευθυντή Αλλοδαπών για την κράτηση του τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου (μετά την προσωρινή διαταγή Μυλωνοπούλου).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!