Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
9 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 3 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Υπερχρεωμένα: Ηρθε το τέλος (και) για τον Νόμο Κατσέλη
[Protagon]: Υπερχρεωμένα: Ηρθε το τέλος (και) για τον Νόμο Κατσέλη

[Protagon]: Υπερχρεωμένα: Ηρθε το τέλος (και) για τον Νόμο Κατσέλη

Νόμος Κατσέλη ήταν και πάει… Τουλάχιστον όπως τον ξέραμε μέχρι σήμερα.

Σε συνέντευξή Τύπου την Τρίτη (για τις αναπτυξιακές δράσεις του υπουργείου του), ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης επιβεβαίωσε και επισήμως ότι ο νόμος θα αποτελέσει παρελθόν για χιλιάδες δανειολήπτες από τα τέλη του έτους, βάζοντας οριστικό τέλος στα σενάρια περί παράτασης της ισχύος του.

«Ο νόμος Κατσέλη – Σταθάκη, όπως τροποποιήθηκε, είναι προϊόν της κρίσης. Εμείς θέλουμε ένα προϊόν για μετά την κρίση που θα συνεχίζει να διασφαλίζει την πρώτη κατοικία», δήλωσε, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο διαμόρφωσης νέου νομοθετικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσε ο κ. Δραγασάκης, θα εγγυηθούμε την προστασία της πρώτης κατοικίας. Πάντα θα υπάρχει ένα σύστημα πρώτης κατοικίας, είπε, παραδέχθηκε ωστόσο ότι ακόμη δεν έχει βρεθεί ακόμα ο τρόπος (και ενώ σε δύο μήνες λήγει η ισχύς του Νόμου Κατσέλη).

«Θα το δούμε τον Δεκέμβριο», αρκέστηκε να πει, συμπληρώνοντας ότι «το νέο πλαίσιο θα είναι δομημένο με χαρακτηριστικά της μετά κρίσης εποχής», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο Νόμος Κατσέλη ήταν προϊόν μιας συγκυρίας, και τώρα εξήγησε ο κ. Δραγασάκης, «αυτό που θα πρέπει να σκεφτούμε είναι έναν νόμο που πάλι θα προσφέρει προστασία σε αυτούς που έχουν ανάγκη, αλλά θα συνδέεται και με την στεγαστική πολιτική που θα πρέπει να έχει η Ελλάδα, αφουγκραζόμενο και τα νέα δεδομένα στη στεγαστική αγορά κ.λπ.».

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας αναμένει πρωτοβουλίες και από τις τράπεζες προς την κατεύθυνση της μείωσης του στοκ των υποθέσεων που έχει συγκεντρωθεί στο νόμο Κατσέλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!