Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Υπέρ της ευθανασίας η Βουλή της Νέας Ζηλανδίας – Ακολουθεί δημοψήφισμα
[Protagon]: Υπέρ της ευθανασίας η Βουλή της Νέας Ζηλανδίας – Ακολουθεί δημοψήφισμα

[Protagon]: Υπέρ της ευθανασίας η Βουλή της Νέας Ζηλανδίας – Ακολουθεί δημοψήφισμα

«Πράσινο φως» στο νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας άναψαν οι βουλευτές της Νέας Ζηλανδίας, μετά από μια «θερμή» δημόσια συζήτηση που διήρκεσε δύο χρόνια.

Τώρα τον λόγο θα έχουν οι πολίτες, οι οποίοι θα κληθούν του χρόνου να εγκρίνουν ή να απορρίψουν το νόμο μέσω ενός δημοψηφίσματος.

Δημοσκοπήσεις πάντως έχουν δείξει ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τάσσεται «υπέρ».

Στην τελική ψηφοφορία σήμερα στη Βουλή 69 βουλευτές ψήφισαν «ναι» και 51 «όχι».

Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος ακολούθησαν ζητωκραυγές και χειροκροτήματα.

Ο νόμος αφορά μόνο πρόσωπα που είναι σε τελικό στάδιο ανίατης ασθένειας και τα οποία αναμένεται να πεθάνουν εντός έξι μηνών.

Για να είναι «επιλέξιμος» ένας ασθενής, θα πρέπει να είναι σε μη αντιστρεπτή φυσική κατάσταση και να βιώνει «αφόρητο πόνο», ο οποίος δεν μπορεί να ανακουφισθεί.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν έχει δημοσίως ταχθεί υπέρ της μεταρρύθμισης σχετικά με την ευθανασία και ψήφισε διστακτικά υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος με το αιτιολογικό ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για την προώθηση της νομοθεσίας.

Το δημοψήφισμα ήταν ένα αίτημα του λαϊκιστικού κόμματος »Πρώτα η Νέα Ζηλανδία», το οποίο απείλησε να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, αν δεν διεξαγόταν δημοψήφισμα, πιθανόν καταδικάζοντάς το έτσι σε αποτυχία.

«Οι Νεοζηλανδοί μας εκλέγουν, αλλά δεν έχουν εκλέξει τις συνειδήσεις μας», δήλωσε η βουλευτής του »Πρώτα η Νέα Ζηλανδία» Τρέισι Μάρτιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!