Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για προσωρινό πάγωμα στην πώληση των F-35 στην Τουρκία
[Protagon]: ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για προσωρινό πάγωμα στην πώληση των F-35 στην Τουρκία

[Protagon]: ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για προσωρινό πάγωμα στην πώληση των F-35 στην Τουρκία

Σκληραίνει την στάση του το αμερικανικό Κογκρέσο προς την Αγκυρα, καθώς το σχέδιο νόμου του προϋπολογισμού για την Εθνική Αμυνα ζητά το πάγωμα της οποιασδήποτε μεταφοράς στρατιωτικού υλικού προς την Τουρκία μέχρι το υπουργείο Αμυνας να παραδώσει έκθεση για την εκτίμηση των αμερικανοτουρκικών σχέσεων στις αρμόδιες επιτροπές Εξωτερικών και Αμυνας της Βουλής και της Γερουσίας.

Το εν λόγω σχέδιο νόμου εγκρίθηκε με απόλυτη πλειοψηφία (60-1) από την αρμόδια επιτροπή και πλέον ξεκινούν οι πολιτικές διεργασίες που αφορούν τον διάλογο για την υποβολή τροπολογιών. Αν τελικά η συγκεκριμένη πρόβλεψη τεθεί σε ισχύ μετά τη διαδικασία, οι περιορισμοί που θα επιβληθούν στις στρατιωτικές προμήθειες της Τουρκίας θα είναι ευρείας κλίμακας, και θα συμπεριλαμβάνουν μεταξύ άλλων πωλήσεις αεροσκαφών F-35 Lightning II JSF και F-16 Fighting Falcon, ελικοπτέρων CH-47 Chinook, H-60 Blackhawk και πυραύλων Patriot.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία θα παραλάβει επίσημα το πρώτο F-35 στις 21 Ιουνίου, αν και το αεροσκάφος θα παραμείνει στις ΗΠΑ για την εκπαίδευση των πιλότων του. Στην Τουρκία τα πρώτα F-35 θα έλθουν το 2019.

  • Ο Τραμπ «παγώνει» την πώληση όπλων στην Τουρκία

Η προσπάθεια για το πάγωμα της παράδοσης των μαχητικών αεροσκαφών F-35 στην Άγκυρα έχει αποτελέσει μια από τις σημαντικότερες εκστρατείες που διεξάγει το Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) στην Ουάσινγκτον, σημειώνει το ΑΠΕ. Όπως εξήγησε ο εκτελεστικός διευθυντής της οργάνωσης, Έντι Ζεμενίδης, το γεγονός ότι η συγκεκριμένη πρόβλεψη συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου αποτελεί ακόμα ένα σημαντικό βήμα προς την εκπλήρωση του στόχου της εκστρατείας του HALC.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!