Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: ΗΠΑ: Κυνηγώντας την ψήφο με φτηνά βιντεάκια στο Διαδίκτυο
[Protagon]: ΗΠΑ: Κυνηγώντας την ψήφο με φτηνά βιντεάκια στο Διαδίκτυο

[Protagon]: ΗΠΑ: Κυνηγώντας την ψήφο με φτηνά βιντεάκια στο Διαδίκτυο

Τα δημιουργήματά τους είναι καταρχάς ανθρώπινα, αυθεντικά και τίμια. Είναι επίσης αποτελεσματικά καθώς αποκαλύπτουν πολλά από όλα όσα θα ήθελαν να μάθουν οι εν δυνάμει ψηφοφόροι τους. Στη μάχη για την επικράτηση στις ενδιάμεσες εκλογές (Μidterm Εlections) που θα πραγματοποιηθούν στις ΗΠΑ την 6η Νοεμβρίου, δύο χρόνια μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, κάποιοι πολεμούν και με αυτόν τον τρόπο: προσεγγίζοντας τους εκλογείς με βίντεο που κοινοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Πρόκειται για ένα σύστημα ανάδειξης και αυτοπροβολής των υποψηφίων που είναι σίγουρα πολύ πιο οικονομικό συγκριτικά με την παραγωγή επαγγελματικών τηλεοπτικών σποτ, μια βιομηχανία με κύκλο εργασιών ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Associated Press, μόνον κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα. Είναι επίσης ένα σύστημα πολύ πιο άμεσο, κατάλληλο για τη σύντομη αφήγηση προσωπικών ιστοριών των υποψηφίων, σχετικά με την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων ή την επίτευξη σημαντικών στόχων.

Τα βίντεο επέλεξαν ως κύριο όπλο της προεκλογικής εκστρατείας τους δεκάδες υποψήφιοι, κυρίως του Δημοκρατικού Κόμματος οι οποίοι, παραμένοντας σε απόσταση από το κατεστημένο της παράταξής τους, συνήθως δεν χαίρουν της υποστήριξης ζάπλουτων δωρητών. Άνθρωποι νέοι, άγνωστοι και, κατά κύριο λόγο, γυναίκες.

Η πρώτη που ξεκίνησε, ήδη από τον περασμένο Μάιο, την προεκλογική εκστρατεία της (για το Κογκρέσο) με ένα βίντεο, είναι η Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ, η 29χρονη πορτορικανή πρώην σερβιτόρα σε μπαρ και δηλωμένη σοσιαλίστρια, η οποία στις προκριματικές εκλογές στο Μπρονξ νίκησε τον τέταρτο τη τάξει στο κόμμα των Δημοκρατικών Τζο Κρόουλι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!