Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Ιούλιος του 2019 ίσως γίνει ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών
[Protagon]: Ο Ιούλιος του 2019 ίσως γίνει ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών

[Protagon]: Ο Ιούλιος του 2019 ίσως γίνει ο πιο θερμός μήνας όλων των εποχών

Είμαστε ακόμη στα μισά του μήνα και στα μισά του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο, αλλά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά ανησυχητικά.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι αυτός ο Ιούλιος μπορεί να γίνει ο θερμότερος που έχει καταγραφεί, από τότε τουλάχιστον που διεξάγονται αξιόπιστες μετρήσεις, δηλαδή τα τέλη του 19ου αιώνα. Εν τω μεταξύ, η επεξεργασία των δεδομένων δείχνει ότι και ο Ιούνιος του 2019 ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Η τάση δείχνει ότι -έστω και κατά 0,025 βαθμούς- ο Ιούλιος θα είναι θερμότερος από αυτόν του 2017 που έχει ως τώρα το ρεκόρ υψηλότερου μέσου όρου θερμοκρασίας. Οι ειδικοί δίνουν πάνω από 50% στην πιθανότητα να σπάσει το ρεκόρ, σημειώνει ο Guardian .

Αλλά και η τάση για το 2019 καθιστά πλέον σχεδόν σίγουρο ότι η χρονιά θα περάσει μέσα στις πέντε πιο θερμές που έχουν καταγραφεί ποτέ – οι περισσότερες είναι μετά το 2000.

Ηδη καταγράφονται θερμοκρασίες-ρεκόρ σε όλο τον κόσμο, ακόμη και εκεί που δεν θα έπρεπε.

Την Κυριακή στο Αλέρτ του Καναδά που βρίσκεται 900 χιλιόμετρα από τον Βόρειο Πόλο, η θερμοκρασία ήταν 21 βαθμοί Κελσίου ένα «απόλυτο ρεκόρ» ζέστης σε αυτό τον μετεωρολογικό σταθμό. Η κατάσταση ήταν ίδια και τη Δευτέρα, με τη θερμοκρασία να ανέρχεται στους 20 βαθμούς Κελσίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!