Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Υμνοι Γερμανών και Αμερικανών για τον «σωτήρα του ευρώ» Μάριο Ντράγκι
[Protagon]: Υμνοι Γερμανών και Αμερικανών για τον «σωτήρα του ευρώ» Μάριο Ντράγκι

[Protagon]: Υμνοι Γερμανών και Αμερικανών για τον «σωτήρα του ευρώ» Μάριο Ντράγκι

Με την θητεία του Μάριο Ντράγκι να λήγει τον Οκτώβριο και τους ευρωπαίους ηγέτες να πρέπει οσονούπω να επιλέξουν τον διάδοχό του, η γερμανική εφημερίδα FAZ και οι αμερικανικοί New York Times πλέκουν το εγκώμιο του προέδρου της ΕΚΤ, αναρωτώμενοι πώς θα είναι άραγε η… (οικονομική) ζωή μετά τον «Σούπερ Μάριο».

Το άρθρο του Γκέραλντ Μπράουνμπέργκερ, ενός εκ των συνεκδοτών της Frankfurter Allgemeine Zeitung κάνει ιδιαίτερη μνεία στο περίφημο «whatever it takes» που είχε εκστομίσει ο Ντράγκι στις 26 Ιουλίου του 2012 -μια εκπεφρασμένη δέσμευση του προέδρου της ΕΚΤ να κάνει «ό,τι είναι αναγκαίο» για τη διάσωση του ενιαίου νομίσματος που αποκατέστησε την εμπιστοσύνη των αγορών και συνέβαλε στην αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της ευρωζώνης.

Ο Ντράγκι απέδειξε και στην πράξη το «whatever it takes», αγοράζοντας κρατικό χρέος στο πλαίσιο του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και μειώνοντας τα επιτόκια ακόμη και κάτω από το μηδέν, σημειώνει το δημοσίευμα της FAZ.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η αμερικανική εφημερίδα : «Η θητεία του κάλυψε μια περίοδο κινδύνων στην σύντομη ιστορία της ευρωζώνης, που διαθέτει πλέον 19 μέλη και ισοδυναμεί με το 20% της παγκόσμιας οικονομίας. Υπήρξαν στιγμές, από τα τέλη του 2011 και όλο το 2012, που φαινόταν πως η ευρωζώνη θα διαλυθεί, ότι χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία θα χρεοκοπούσαν και ότι η νομισματική ένωση θα εγκλωβιζόταν σε ένα καθοδικό αποπληθωριστικό σπιράλ που θα οδηγούσε στην οικονομική ύφεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!