Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν
[Protagon]: Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν

[Protagon]: Tα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι το μέλλον, αλλά το παρόν

Περίπου 140 χρόνια μετά την εφεύρεση του αυτοκινήτου από τον Γερμανό Καρλ Μπενζ, είναι ήδη στα σκαριά μια δεύτερη «επανάσταση», εξίσου σημαντική με αυτή: το ηλεκτροκινούμενο όχημα.

Ηδη βλέπουμε εταιρείες-κολοσσούς να κυκλοφορούν πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα -μια απόδειξη πως το ποτάμι της ηλεκτροκίνητης εξέλιξης δεν γυρίζει πίσω, ειδικά καθώς το κύριο πλεονέκτημα της ηλεκτροκίνησης είναι η οικονομία και ο περιορισμός της μόλυνσης από τα καυσαέρια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως οι προβλέψεις μιλάνε για εκρηκτική αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων το επόμενο διάστημα, ενώ μέχρι τα τέλη του 2020 θα υποδεχθούμε στη χώρα μας περίπου 20 τέτοια νέα μοντέλα!

Τα αυστηρά όρια εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και η σταδιακή εξάντληση των αποθεμάτων των ορυκτών καυσίμων, θα δώσουν το επόμενο διάστημα τεράστια ώθηση στην ηλεκτροκίνηση. Πρόκειται για μία τεχνολογία, που αναμένεται να εξαπλωθεί με τη μορφή χιονοστιβάδας, όπως συνέβη πριν λίγες δεκαετίες με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, οι οποίοι κατέκλυσαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια την παγκόσμια αγορά και σήμερα θεωρούνται αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Δεν είναι εξάλλου τυχαίο, ότι ακόμη και η Ελλάδα, που παραμένει ακόμη ουραγός των εξελίξεων στην Ευρώπη, θα υποδεχθεί μέχρι το τέλος του 2020 γύρω στα 20 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα, δείγμα ενός αυξανόμενου ενδιαφέροντος από την πλευρά του αγοραστικού κοινού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!