Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Είκοσι λεπτά -και ένα χαλασμένο λεωφορείο- αρκούν για να έρθει το χάος στην Αθήνα
[Protagon]: Είκοσι λεπτά -και ένα χαλασμένο λεωφορείο- αρκούν για να έρθει το χάος στην Αθήνα

[Protagon]: Είκοσι λεπτά -και ένα χαλασμένο λεωφορείο- αρκούν για να έρθει το χάος στην Αθήνα

Συνέβη το πρωί της Πέμπτης σε έναν συγκεκριμένο και κάπως προβληματικό δρόμο των Αθηνών, στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου στα Ιλίσια –θα μπορούσε όμως να συμβεί οπουδήποτε στην πρωτεύουσα. Αλλωστε οι παράμετροι της εξίσωσης είναι σταθεροί: παράνομη στάθμευση και βεβαίως ένας απαρχαιωμένος στόλος αστικών λεωφορείων, που παθαίνουν όλο και πιο συχνά βλάβες και ακινητοποιούνται.

Ηταν γύρω στις 10:30, όταν ένα αστικό λεωφορείο «παρέλυσε» έξω από το παλαιό κτίριο του ΔΟΛ στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Παπαδιαμαντοπούλου, προκαλώντας κομφούζιο, εκνευρισμό και κυκλοφοριακή συμφόρηση μέχρι του Ζωγράφου.

Σε πρώτη φάση ο οδηγός προσπάθησε να κάνει στο πλάι αλλά μάταια: το εμπόδιο του παράνομου παρκαρίσματος απεδείχθη ανυπέρβλητο. Ο δρόμος κανονικά έχει δύο λωρίδες, αλλά η μία είναι σταθερά καταλυμένη από αυτοκίνητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, το πρόβλημα είχε κλιμακωθεί με τους εκθετικούς ρυθμούς της πρωινής κίνησης. Τα λεωφορεία που ακολουθούσαν τράβηξαν επίσης χειρόφρενο και οι οδηγοί των άλλων ακινητοποιημένων οχημάτων άρχισαν ένας ένας να βγαίνουν από τα αυτοκίνητά τους – άλλοι για να βοηθήσουν, άλλοι για να διαμαρτυρηθούν. Ο δρόμος γέμισε «μηχανικούς» και «παρκαδόρους».

Κάποιοι μάλιστα τα έβαλαν με τον οδηγό του λεωφορείου, δίχως να γνωρίζουν προφανώς ότι το όχημα που οδηγά είναι απαρχαιωμένο και πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθεί από καινούργιο.

Λίγο πριν η κατάσταση ξεφύγει –καθώς το μποτιλιάρισμα είχε μήκος χιλιομέτρων, με οχήμα και άλλα λεωφορεία να παραμένουν ακινητοποιημένα για ώρα, έφτασε η Τροχαία και με ένα ρυμουλκό βαρέων οχημάτων κατάφερε να απομακρύνει επιτυχώς το λεωφορείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!