Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει ο Γιάννης Σγουρός
[Protagon]: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει ο Γιάννης Σγουρός

[Protagon]: Σε οικονομικό εκτροχιασμό οδεύει η Περιφέρεια Αττικής καταγγέλλει ο Γιάννης Σγουρός

Αυστηρή προειδοποίηση προς τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να αλλάξει άμεσα ρότα, καθώς με την ασκούμενη οικονομική πολιτική οδηγεί σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό την Περιφέρεια, έστειλε ο Γιάννης Σγουρός.

Στη συζήτηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, που είχε ως θέμα τον Οικονομικό Απολογισμό του 2017, ο πρώην περιφερειάρχης επέκρινε σφοδρότατα τη διοίκηση Δούρου, καθώς αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν τις οικονομικές δυνατότητες της Περιφέρειας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια, έναν μέχρι πρότινος εύρωστο φορέα, στη διάλυση και στη χρεοκοπία. Παράλληλα, ζήτησε από την περιφερειακή αρχή να καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο όλες τις εργολαβικές συμβάσεις για να προκύψουν στοιχεία, τόσο για τις ανειλημμένες υποχρεώσεις, όσο και για το υπολειπόμενο ποσό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τακτικά έσοδα, που μόλις και μετά βίας επαρκούν για να καλύψουν τις λειτουργικές ανάγκες της Περιφέρειας Αττικής και με αποθεματικό που ανέρχεται στα 376 εκ. € -προερχόμενο από τη διοίκηση Σγουρού των προηγούμενων ετών- η διοίκηση της Περιφέρειας έχει συμβατικές υποχρεώσεις 212 εκ. € και έργα υπό δημοπράτηση 1,4 δισ. ευρώ.

Ηδη στον Απολογισμό της Περιφέρειας έκαναν την εμφάνισή τους ευρηματικές έννοιες όπως «αρνητικό πλεόνασμα» για να δικαιολογήσουν το έλλειμμα που δημιουργείται σε ετήσια ταμειακή βάση.

Στην τοποθέτησή του ο Γιάννης Σγουρός σημείωσε, μεταξύ άλλων:

«Στα επτά προς οκτώ χρόνια μνημονίου υπάρχουν ακόμη ορισμένοι, που δεν φαίνεται να κατάλαβαν τίποτα και επαναλαμβάνουν πρακτικές που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!