Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Η οικογένεια Μικρούτσικου απέρριψε την κηδεία δημοσία δαπάνη – Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη
[Protagon]: Η οικογένεια Μικρούτσικου απέρριψε την κηδεία δημοσία δαπάνη – Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη

[Protagon]: Η οικογένεια Μικρούτσικου απέρριψε την κηδεία δημοσία δαπάνη – Τι απαντά η Λίνα Μενδώνη

Η οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου αρνήθηκε να γίνει η κηδεία του μουσικοσυνθέτη με δημόσια δαπάνη, όπως έκανε η ίδια γνωστό με επιστολή της προς την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Σε επιστολή τους τα μέλη της οικογένειας του Μικρούτσικου ευχαριστούν πρωτοβουλία του Δημοσίου, αλλά δηλώνουν ότι δεν την αποδέχεται. Συνδέουν μάλιστα την απόρριψη της προσφοράς με τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο έχει χειριστεί το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων.

«Σε μια χώρα που οι δημιουργοί δεν έχουν την δυνατότητα διαχείρισης των πνευματικών τους δικαιωμάτων γιατί να κηδεύονται εκπρόσωποί τους δημοσία δαπάνη;» ανέφεραν μεταξύ άλλων και προσθέτουν: «Ας τιμήσει επιτέλους αυτή η χώρα τους δημιουργούς της».

Από την πλευρά της η υπουργός, τονίζει ότι «όλη η Ελλάδα και εγώ ως πολίτης, μοιράστηκα μαζί σας την απώλεια του Θάνου και το πένθος της οικογένειάς σας».

«Η πρωτοβουλία του Ελληνικού Δημοσίου να τελεστεί δημοσία δαπάνη η κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου ήταν η ελάχιστη τιμή σε έναν σπουδαίο δημιουργό. Σε έναν σημαντικό άνθρωπο. Σε μια προσωπικότητα που πρόσφερε πάρα πολλά στον ελληνικό πολιτισμό, όχι μόνον με το μοναδικό του έργο, αλλά και με τη θητεία του ως Υπουργός Πολιτισμού», λέει ακόμη.

Προσέθεσε ότι απάντησε στην επιστολή της οικογένειας «για να σας διαβεβαιώσω ότι θεωρώ ότι η μέγιστη τιμή στους δημιουργούς είναι η εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους» και προσέθεσε: «Λυπάμαι ειλικρινά, αν τον φόρο τιμής που η Ελληνική Πολιτεία θέλησε να αποτίσει στον κοσμαγάπητο συνθέτη, στον δικό σας πολυαγαπημένο Θάνο, τον εκλαμβάνετε ως φιλανθρωπία».

Για το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων εξήγησε ότι «ουδεμία πρόθεση υφίσταται εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει ιδιώτης την διαχείριση των δικαιωμάτων των στιχουργών και των συνθετών».

Η επιστολή της οικογένειας

«Αξιότιμη Υπουργέ Πολιτισμού και Αθλητισμού κυρία Λίνα Μενδώνη

Θα θέλαμε καταρχήν να σας ευχαριστήσουμε για την πρωτοβουλία του δημοσίου για κηδεία του αγαπημένου μας Θάνου Μικρούτσικου δημοσία δαπάνη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!