Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η NASA δίνει $30.000 για το «πρόβλημα της διαστημικής τουαλέτας»
[Protagon]: Η NASA δίνει $30.000 για το «πρόβλημα της διαστημικής τουαλέτας»

[Protagon]: Η NASA δίνει $30.000 για το «πρόβλημα της διαστημικής τουαλέτας»

Μπορεί οι άνθρωποι της να έχει εξερευνήσει τις άκρες του ηλιακού μας συστήματος αλλά δεν έχουν καταφέρει ακόμα να λύσουν ένα απλό πρόβλημα: πώς ένας αστροναύτης κάνει την σωματική ανάγκη του σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας;

Η επίσημη ονομασία του προγράμματος είναι «Διαστημική Πρόκληση Αφόδευσης» και μολονότι ακούγεται σα να προέρχεται από κάποια κωμωδία είναι απολύτως πραγματικός. Οπως και το βραβείο των 30.000 δολαρίων για αυτόν που θα βρει μια λύση.

Μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά το αίνιγμα της τουαλέτας στο διάστημα απασχολεί τη NASA εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα για να αποτρέψει γελάκια και άλλες παρόμοιας ελαφρότητας αντιδράσεις φροντίζει να υπενθυμίσει ότι πρόκειται για ιδιαίτερα πολύπλοκο θέμα που επηρεάζει την άνεση και την ασφάλεια των αστροναυτών. Και ο οργανισμός που κατόρθωσε να στείλει τον άνθρωπο στη Σελήνη, τώρα ζητάει τη βοήθεια του κοινού.

Ναι, όπως υπενθυμίζει αρμοδίως η ίδια η NASA σε όσους θέλουν να κοροϊδέψουν «στο διάστημα δεν υπάρχουν τουαλέτες». Και αυτό μπορεί να μην ενδιαφέρει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της γης αλλά είναι φλέγον για εκείνους που περνούν μεγάλα χρονικά διαστήματα φορώντας διαστημική στολή. Και επιπλέον χωρίς βαρύτητα. Που παίζει σημαντικό ρόλο για να ολοκληρωθεί μια σωματική λειτουργία με επιτυχία. Ναι.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!