Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Τζανακόπουλου – Πολάκη ο Χάρης Καστανίδης;
[Protagon]: Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Τζανακόπουλου – Πολάκη ο Χάρης Καστανίδης;

[Protagon]: Σε γραμμή ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Τζανακόπουλου – Πολάκη ο Χάρης Καστανίδης;

Τι κι αν η πρωτοβουλία για την εξαίρεση του Δημήτρη Τζανακόπουλου και του Παύλου Πολάκη από την Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ανήκε στο Κίνημα Αλλαγής; Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης εμφανίστηκε ήδη από το βράδυ της Τρίτης να διαφοροποιείται και να υιοθετεί μάλιστα τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ!

Σε δήλωσή του στον ιστότοπο documentonews.gr ο κ. Καστανίδης υποστήριξε ότι δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της Επιτροπής ποιος θα μετέχει στη σύνθεσή της, ακριβώς δηλαδή ό,τι υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που κάνει λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»!

Σε κάθε περίπτωση η στάση του κ. Καστανίδη δείχνει ότι μολονότι ευάριθμη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα μετράει πολλές διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, ακόμα και σε ζητήματα τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Καστανίδης ανέφερε:

«Η Προανακριτική Επιτροπή μπορεί να καλεί ως μάρτυρες όποιους κρίνει ότι θα συνεισφέρουν στη διερεύνηση της υπόθεσης.

» Ομως, δεν μπορεί να καθορίζεται από την πλειοψηφία της ποιος θα μετέχει στη σύνθεση της Επιτροπής για την Προανακριτική. Αλλιώς θα ήταν παραβίαση του κοινοβουλευτικού κανόνα ότι την αποφασιστική αρμοδιότητα για το ποιος εκπροσωπεί μια Κοινοβουλευτική Ομάδα στη σύνθεση μιας επιτροπής, την έχει αποκλειστικά η προτείνουσα κοινοβουλευτική ομάδα και κανένας άλλος».

Την Τρίτη ύστερα από μια θυελλώδη συνεδρίαση η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ του αποκλεισμού του Παύλου Πολάκη και του Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς αποτελούν κρίσιμους μάρτυρες για τις προς διερεύνηση ενέργειες του πρώην αν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!