Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Η Google θα μας λέει 10 λεπτά πριν αν θα βρέξει εκεί που βρισκόμαστε
[Protagon]: Η Google θα μας λέει 10 λεπτά πριν αν θα βρέξει εκεί που βρισκόμαστε

[Protagon]: Η Google θα μας λέει 10 λεπτά πριν αν θα βρέξει εκεί που βρισκόμαστε

Μια νέα τεχνολογία, που θα προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα τον καιρό, εξελίσσει η Google.

Οι επιστήμονες του τεχνολογικού γίγαντα χρησιμοποιούν ένα σύστημα εκμάθησης τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο εξετάζει εικόνες από μία συγκεκριμένη τοποθεσία μέσω ραντάρ και μετά από μόλις λίγα λεπτά καταλαβαίνει αν πρόκειται να βρέξει μέσα στην επόμενη ώρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το «εργαλείο» της θα χρειάζεται 10 λεπτά για να δώσει μια εξάωρη πρόγνωση του καιρού σε ακτίνα ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου, ενώ η τεχνολογία που είναι σε χρήση αυτή την στιγμή μπορεί να χρειαστεί μέχρι και τρεις ώρες.

Τα παραδοσιακά συστήματα όχι μόνο είναι πιο αργά, αλλά απαιτούν και τεράστια υπολογιστική ισχύ για να λειτουργήσουν: τα μεγαλύτερα κέντρα πρόγνωσης επεξεργάζονται καθημερινά μέχρι και 100 τέραμπαιτ και έπειτα «τρέχουν» προσομοιώσεις σε υπερυπολογιστές.

Η ελπίδα των προγραμματιστών είναι η τεχνολογία τους, μια μέρα, να χρησιμοποιείται και από απλούς ανθρώπους για καθημερινές δραστηριότητες, όπως ο σχεδιασμός μιας βόλτας με το ποδήλατο ή η αναζήτηση της κατάλληλης ημερομηνίας για ένα πάρτι. Ενας τόσο γρήγορος μηχανισμός θα μπορούσε και να «χτυπήσει» το καμπανάκι σε περίπτωση κάποιας φυσικής καταστροφής ή να φανεί χρήσιμος σε πιλότους που θέλουν να αποφύγουν πιθανές αναταράξεις.

«Οι προγνώσεις καιρού μπορούν να πληροφορήσουν τους ανθρώπους για το κατά πόσο θα ήταν καλύτερο να πάρουν μια διαφορετική διαδρομή στον δρόμο για τη δουλειά τους, αν πρέπει να αναβάλουν ένα πικνίκ, ή ακόμη και αν πρέπει να απομακρυνθούν από μία επερχόμενη θύελλα», δήλωσε στους Times του Λονδίνου ένας από τους επικεφαλής τους προγράμματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!