Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιούνκερ – Τζόνσον συμφώνησαν για το Brexit, αλλά…
[Protagon]: Γιούνκερ – Τζόνσον συμφώνησαν για το Brexit, αλλά…

[Protagon]: Γιούνκερ – Τζόνσον συμφώνησαν για το Brexit, αλλά…

Την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit ανακοίνωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ λίγες ώρες πριν από την έναρξη των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου αναμένεται να τεθεί επί τάπητος το συγκεκριμένο θέμα.

«Εχουμε μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για το Brexit», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οπου υπάρχει βούληση, υπάρχει συμφωνία -έχουμε μια συμφωνία. Είναι μια δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία για την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο και μαρτυρά τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε λύσεις. Συνιστώ (η σύνοδος της ΕΕ) να επικυρώσει αυτή τη συμφωνία», δήλωσε ο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.

Σε επιστολή του, ο πρόεδρος της Κομισιόν, έγραψε ότι είναι ώρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαζυγίου και οι δύο πλευρές να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατόν στις διαπραγματεύσεις για τη μελλοντική σχέση της ΕΕ με τη Βρετανία.

Ο Μπόρις Τζόνσον πρέπει στη συνέχεια να εξασφαλίσει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, όπου δεν έχει πλέον την πλειοψηφία και θα πρέπει να στηριχθεί στην υποστήριξη του DUP, που συμμετέχει σε κυβερνητικό συνασπισμό με το Συντηρητικό Κόμμα.

Ομως, το μικρό προτεσταντικό κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας, που κατέχει 10 έδρες στην Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι η ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα, ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει το σχέδιο συμφωνίας ισχύει και μετά την ανακοίνωση της επίτευξης συμφωνίας.

Η νέα συμφωνία προβλέπει ότι η συγκατάθεση της Βόρειας Ιρλανδίας θα ζητηθεί τέσσερα χρόνια μετά την εφαρμογή των τελωνειακών διευθετήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!