Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Γιατί οι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα
[Protagon]: Γιατί οι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

[Protagon]: Γιατί οι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα

Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της γερμανικής Süddeutsche Zeitung για έκρηξη του αγοραστικού ενδιαφέροντος των τούρκων πολιτών για ένα ακίνητο στη χώρα μας

Δεν είναι μόνο ο Τσαβούσογλου που ορέγεται κάτι ελληνικό. Ισως μάλιστα αυτό να έχει και μεγαλύτερη σημασία, το μεγάλο ενδιαφέρον τούρκων πολιτών για ένα σπίτι στην Ελλάδα. Οπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου στην Τουρκία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον τούρκων πολιτών για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα.

Οπως σημειώνει στο σχετικό της άρθρο η Deutsche Welle , η γερμανική εφημερίδα παραθέτει επώνυμες και ανώνυμες μαρτυρίες επαγγελματιών του κτηματομεσιτικού κλάδου. «Ολοένα περισσότεροι Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην Ελλάδα» γράφει στον τίτλο της η εφημερίδα του Μονάχου για να σχολιάσει: «Η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία έφερε απροσδόκητη πελατεία στους έλληνες εμπόρους ακινήτων. Όταν ένα σπίτι ή διαμέρισμα στην Ελλάδα αλλάζει ιδιοκτήτη, ο αγοραστής φαίνεται ότι κατάγεται όλο και πιο συχνά από την Τουρκία».

Η συντάκτρια του ρεπορτάζ της SZ παραδέχεται πως, «δεν υπάρχουν επίσημοι αριθμοί, ωστόσο έμποροι ακινήτων επιβεβαιώνουν το φαινόμενο. “Τα προηγούμενα δύο χρόνια είχαμε μαζική αύξηση των τούρκων αγοραστών”, λέει ο Βασίλης Αξαρλής, ιδιοκτήτης της αθηναϊκής εταιρείας Ellika Real Estate.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!