Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Γιατί οι νοτιοκορεάτες πολιτικοί ξυρίζουν τα κεφάλια τους
[Protagon]: Γιατί οι νοτιοκορεάτες πολιτικοί ξυρίζουν τα κεφάλια τους

[Protagon]: Γιατί οι νοτιοκορεάτες πολιτικοί ξυρίζουν τα κεφάλια τους

Είναι αντιστασιακοί μεν, Νοτιοκορεάτες δε. Και σε αυτή τη μακρινή χώρα όποιος προσηλώνεται σε έναν στόχο, στην πολιτική διαμαρτυρία εν προκειμένω, ξυρίζει το κεφάλι του σε ένδειξη αποφασιστικότητας – δεν κάνει «ζυμώσεις» σε αθηναϊκά καφενεία. Το ‘πε εξάλλου και ο Κομφούκιος, το ξύρισμα της κεφαλής επιδεικνύει τη θέληση του διαμαρτυρομένου. Ετσι η Νότια Κορέα απέκτησε μακρά αγωνιστική παράδοση στο εν χρω κούρεμα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νότιας Κορέας είναι ο τελευταίος πολιτικός που ξύρισε την κεφαλή του δημοσίως, την περασμένη Δευτέρα, έξω από το προεδρικό μέγαρο της Σεούλ, διαμαρτυρόμενος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Το θέαμα παρακολούθησαν δημοσιογράφοι και πολίτες, όπως μας πληροφορεί και το BBC .

Η παρόξυνση του αντιπολιτευτικού οίστρου του συντηρητικού Γουάνγκ Κιοάν οφείλεται στο σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί η οικογένεια του νέου υπουργού Δικαιοσύνης Τσο Κουκ – περί διαφθοράς η καταγγελία. Την περασμένη εβδομάδα είχε προηγηθεί το ξύρισμα δύο άλλων θερμόαιμων κεφαλών, γυναικών βουλευτών του κόμματος του κ. Κιοάν, και για τον ίδιο λόγο (τον κ. Κουκ).

Ιδού ο Γουάνγκ Κιοάν προτού χάσει τα μαλλιά της κεφαλής του λόγω ενασχολήσεώς του με την πολιτική EPA/YONHAP SOUTH KOREA

Ο κ. Κουκ είναι νέος στον υπουργικό θώκο, αλλά οι επικριτές του καταγγέλλουν ότι ο ίδιος ως πανεπιστημιακός διέπραξε ακαδημαϊκή απάτη για να ευνοήσει τη θυγατέρα του να λάβει υποτροφίες και η οικογένειά του οικονομικά εγκλήματα. Μάλιστα αυτή η δεύτερη, η οικογενειακή υπόθεση, βρίσκεται υπό εισαγγελικό έλεγχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!