Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γερμενής εναντίον Μιχαλολιάκου: Από το «εγέρθητου» στα αλληλοκαρφώματα
[Protagon]: Γερμενής εναντίον Μιχαλολιάκου: Από το «εγέρθητου» στα αλληλοκαρφώματα

[Protagon]: Γερμενής εναντίον Μιχαλολιάκου: Από το «εγέρθητου» στα αλληλοκαρφώματα

Ηταν 6 Μαΐου του 2012, όταν μια διαταγή σοκάριζε τους ανέτοιμους πολιτικούς συντάκτες και τους ανυποψίαστους τηλεθεατές-ψηφοφόρους: «Εγέρθητου! Ολοι όρθιοι! Σε ένδειξη σεβασμού για τον αρχηγό!». Την είχε γαυγήσει ο Kaiadas στην πανηγυρική εκείνη πρώτη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Μιχαλολιάκου ως αρχηγού όχι μόνο της νεοναζιστικής οργάνωσης αλλά δυστυχώς και ενός κοινοβουλευτικού κόμματος. Το Kaiadas ήταν το «καλλιτεχνικό» όνομα του Γιώργου Γερμενή, που είχε μόλις εκλεγεί βουλευτής στη Β’ Αθηνών μαζί με άλλα πρωτοπαλίκαρα του ανθρώπου που τώρα δικάζεται για αρχηγία εγκληματικής οργάνωσης.

Επτά χρόνια μετά το «εγέρθητου!» και οι κραυγές περί σεβασμού στον «αρχηγό» έδωσαν τη θέση τους σε καρφώματα. Διότι, βλέπετε, από εκεί όπου ο Γερμενής και ο κάθε Γερμενής ήταν βουλευτής, τώρα είναι μέλος μιας οργάνωσης εκτός κοινοβουλίου που επιστρέφει εκεί απ’ όπου ξεκίνησε, στο σκοτάδι.

Η εικόνα της κομματικής αποσύνθεσης της οργάνωσης έχει περιγραφεί ήδη ως ραγδαία (εδώ ): μαζικές αποχωρήσεις μελών, οργανωτική συρρίκνωση με κλείσιμο δεκάδων γραφείων στην περιφέρεια και τώρα δημόσιες αντιπαραθέσεις μεταξύ ηγετικών στελεχών. Ολα αυτά μετά την αποτυχία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Τελευταίο, ως το επόμενο, επεισόδιο, ήταν οι αιχμές του Γερμενή κατά του Μιχαλολιάκου. Ο Kaiadas σχολίασε τη συνέντευξη του αρχηγού της οργάνωσης στην κυριακάτικη εφημερίδα «Δημοκρατία» (πόση ειρωνεία!), στην οποία επέμενε ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι υπό διάλυση» και παρέπεμπε στο 1993 και στον Συνασπισμό λέγοντας ότι «εκτός Βουλής είχε μείνει και ο Συνασπισμός και αργότερα κυβέρνησε».

Το σχόλιο του Γερμενή ήταν μια ευθεία επίθεση στον Μιχαλολιάκο: «Μα αυτό ακριβώς και ο Συνασπισμός είχε μείνει εκτός Βουλής και μετά από μερικά χρόνια έγινε κυβέρνηση, αλλά ο Αλαβάνος δεν είχε γαντζωθεί από μια καρέκλα και δεν την άφηνε, αντίθετα την έδωσε σε έναν νέο άνθρωπο όπως ο Τσίπρας» έγραψε ο πρώην βουλευτής στο Twitter, δείχνοντας ότι στηρίζει τις φωνές που ζητούν αλλαγή ηγεσίας στη Χρυσή Αυγή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!