Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Και οι Γερμανοί μιλούν για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα
[Protagon]: Και οι Γερμανοί μιλούν για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

[Protagon]: Και οι Γερμανοί μιλούν για πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα

Το Spiegel αναλύει το ασφυκτικό πολιτικό περιβάλλον στο οποίο κινείται η κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά. Και διατυπώνει ξεκάθαρα ότι το σενάριο προσφυγής σε κάλπες μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος το είπε στο briefing της Τρίτης ότι οι εκλογές «αποτελούν σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας» και τις απέκλεισε. Οπως απέκλεισε βέβαια νέα μέτρα και τέταρτο μνημόνιο. Μια μέρα μετά, σήμερα, Τετάρτη, το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης έκανε μια αντίστροφη σκέψη: αν αποτύχει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση, αν δηλαδή οι δανειστές απαιτήσουν νέα μέτρα ή/και τέταρτο μνημόνιο τα οποία έχει αποκλείσει ο κ. Τζανακόπουλος, τι θα συμβεί; «Αν δεν τα βρούμε στη διαπραγμάτευση, ο κ. Τσίπρας θα βάλει τη φουστανέλα και θα πάμε σε εκλογές», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Αυτήν την ακροβασία της κυβέρνησης ανάμεσα σε εκλογές και πιέσεις των δανειστών, περιέγραψε και το Spiegel σε ένα ρεπορτάζ από την Αθήνα με τίτλο «Και άφες ημίν τα χρέη ημών». Το γερμανικό περιοδικό ανέφερε πως ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με κίνδυνο «πολιτικής κατάρρευσης», σε περίπτωση που οι ευρωπαίοι εταίροι αναβάλουν εκ νέου τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους ή ακόμα χειρότερα εάν ζητήσουν επιπλέον μέτρα λιτότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!