Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Γεωργιάδης: Ενδιαφερόμαστε να φέρουμε τη Volkswagen στην Ελλάδα
[Protagon]: Γεωργιάδης: Ενδιαφερόμαστε να φέρουμε τη Volkswagen στην Ελλάδα

[Protagon]: Γεωργιάδης: Ενδιαφερόμαστε να φέρουμε τη Volkswagen στην Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση έχει, σύμφωνα με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ενδιαφέρον για να έρθει η Volkswagen στην Ελλάδα, εντούτοις για να υπάρξουν ανακοινώσεις θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Αναφερόμενος στην προοπτική η Volkswagen αντί της Τουρκίας να επιλέξει να έρθει στην Ελλάδα, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κυβέρνησης είναι δεδηλωμένο

«Η ελληνική κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, εγώ ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο αρμόδιος υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον για αυτό το θέμα. Για να κάνω ανακοινώσεις, θα πρέπει να έχω αποτέλεσμα. Σας λέω όμως ότι και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση», ανέφερε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο Υπουργός, γνωστοποίησε εκτός των άλλων πως το υπουργείο Επενδύσεων και Ανάπτυξης, θα ενεργοποιήσει ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις ενώ το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

H δήλωση έχει να κάνει με τις εξελίξεις που υπάρχουν σχετικά με την επένδυση της Volkswagen στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατασκευή ενός νέου εργοστασίου από την πλευρά των Γερμανών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα, λόγω του πολέμου με τη Συρία.

Σημειώνεται πώς, για την επένδυση της Volkswagen ερίζουν Σλοβακία, Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία, καθώς αφορά ένα project ύψους 1,5 δισ. ευρώ, που θα ανοίξει 4.000 νέες θέσεις εργασίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!