Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
22 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Γαβρόγλου: «Προσωπική απόφαση να εξαγοράσω τη θητεία – το αν ήταν ηθικό ας το κρίνει ο καθένας»
[Protagon]: Γαβρόγλου: «Προσωπική απόφαση να εξαγοράσω τη θητεία – το αν ήταν ηθικό ας το κρίνει ο καθένας»

[Protagon]: Γαβρόγλου: «Προσωπική απόφαση να εξαγοράσω τη θητεία – το αν ήταν ηθικό ας το κρίνει ο καθένας»

Τη θέση ότι περίπου για όλα φταίει η Νέα Δημοκρατία και ότι αυτή βρίσκεται πίσω από την αποκάλυψη ότι δεν υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων επί Χούντας, επανέλαβε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στο φιλόξενο για τα κυβερνητικά στελέχη στούντιο τη ΕΡΤ την Τρίτη.

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γαβρόγλου χαρακτήρισε «προσωπική» την απόφασή του να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία, προσέθεσε ότι «αν ήταν ηθικό αν έπρεπε να πάω επί χούντας στον στρατό, ας το κρίνει ο καθένας» και έπειτα, αφού ξέφυγε από το δύσκολο ερώτημα, επιστράτευσε το γνωστό επιχείρημα περί απόπειρας «δολοφονίας χαρακτήρα», την οποία όπως αναμενόταν απέδωσε στο «αδιέξοδο της αντιπολίτευσης».

«Δεν είναι τυχαίο ότι έγινε μετά την ψήφιση ενός νόμου που επαναφέρει τους ακαδημαϊκούς κανόνες στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Οι οπαδοί του νεοφιλελευθερισμού δεν θέλουν τους ακαδημαϊκούς κανόνες, επειδή ομνύουν στην αυτορρύθμιση. Είδαμε, όμως, ποιο ήταν το αποτέλεσμα» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.

Με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για την συνταγματικότητα της επιλογής σημαιοφόρων, ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι ο διάλογος με αυτό τον τρόπο υπονομεύει την συζήτηση για την αριστεία. «Υπάρχουν πράγματα πέραν της αριστείας», σημείωσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!