Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 7 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Ο Γαβρόγλου υπόσχεται -πάλι- νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
[Protagon]: Ο Γαβρόγλου υπόσχεται -πάλι- νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

[Protagon]: Ο Γαβρόγλου υπόσχεται -πάλι- νέες αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σε νέες αλλαγές στην Παιδεία και σε νέο σύστημα εισαγωγής σε ΤΕΙ-ΑΕΙ, που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Ιούνιο του 2020, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε συνέντευξή του στην κρατική ΕΡΤ1.

Το 2020 προφανώς δεν ορίστηκε τυχαία. Είναι μια αόρατη υπόσχεση του υπουργού προς τους μαθητές: ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ και θα αλλάξουμε πάλι τις εισαγωγικές εξετάσεις (βλέπε: κατάργηση των Πανελλαδικών) – ασχέτως αν κάθε φορά που έχει αποπειραθεί να κάνει κάτι τέτοιο ο συγκεκριμένος, έχει καταλήξει σε φιάσκο

Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε πως θα είναι διαφορετικός ο τρόπος εισαγωγής με κυρίαρχη λογική για την εισαγωγή τον βαθμό του απολυτηρίου. Για εφέτος ο υπουργός δήλωσε ότι οι μαθητές της Γ’ Λυκείου θα εξεταστούν σε τέσσερα μαθήματα: τη Γλώσσα-Λογοτεχνία, την Ιστορία, τα Μαθηματικά και τη Βιολογία. Όπως είπε, γίνεται ένα βήμα «αποδραματοποίησης» των εξετάσεων για να μην φορτωθούν οι μαθητές με μαθήματα διότι έχουν να ετοιμαστούν και για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ είπε πως θα ισχύσουν από το ερχόμενο εξάμηνο εφόσον το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα ψηφιστούν οι σχετικές τροπολογίες. Οι μετεγγραφές, ανέφερε, θα γίνουν με οικονομικά κριτήρια και μόνο, υπογραμμίζοντας πως η εκπαίδευση είναι ένα κοινωνικό αγαθό και καμία οικογένεια δεν θα συντηρεί ένα σπίτι πέρα από το δικό της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!