Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Γκάμπριελ: «Οικονομία-βουντού το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια»
[Protagon]: Γκάμπριελ: «Οικονομία-βουντού το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια»

[Protagon]: Γκάμπριελ: «Οικονομία-βουντού το να ζητάς από την Ελλάδα πλεονάσματα 3,5% για 10 χρόνια»

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ παρεμβαίνει τελευταία υπέρ της Ελλάδος και επικρίνοντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οποία το κόμμα του (το SPD) συμμετέχει για τους χειρισμούς και τις πιέσεις της στην ελληνική κρίση. Είναι άλλωστε οφθαλμοφανές πλέον, ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει μέρος της προεκλογικής εκστρατείας στη Γερμανία όσο θα πλησιάζουμε τον Σεπτέμβριο. Αυτή τη φορά όμως, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας και κυβερνητικός εταίρος της Ανγκελα Μέρκελ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός και εκφραστικός.

«Το να ζητά κανείς από την Ελλάδα να έχει στον προϋπολογισμό της πλεόνασμα 3,5% ετησίως, για ένα χρονικό διάστημα δέκα ετών, είναι οικονομία βουντού. Η επανάληψη της συζήτησης για την αποχώρηση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε τώρα. Ηδη, από τώρα στοιχηματίζουν κατά του ευρώ, spreads ανεβαίνουν. Αυτό δεν είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας. Το SPD μπαίνει στον προεκλογικό αγώνα με τον στόχο να διατηρηθεί η ενότητα της Ευρώπης. Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο ανόητο αφήγημα ότι η Γερμανία είναι το κράτος που εισφέρει περισσότερα από όσα εισπράττει και είναι ούτως ειπείν το υποζύγιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!