Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα
[Protagon]: Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

[Protagon]: Φρουζής: Η Τουλουπάκη με πίεζε να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα

Με μια σειρά από αποκαλύψεις – βόμβα για τις πιέσεις και απειλές που δέχθηκε από την εισαγγελία κατά της Διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει εναντίον πολιτικών αρχηγών, ξεκίνησε η πρώτη ημέρα της κατάθεσης του Κωνσταντίνου Φρουζή.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas φέρεται να είπε στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Novartis ότι τον Μάιο του 2018 είχε άτυπη συνάντηση με την εισαγγελέα εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

«Ήθελε να συναντηθούμε άτυπα» φέρετε να είπε, συνεχίζοντας: «συναντηθήκαμε στην Λουκάρεως στην εισαγγελία μαζί με άλλα έξι άτομα. Μου πρότεινε επίμονα να κάνω χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας αρκεί να μιλήσω για πολιτικά πρόσωπα. Μου είπε «δεν εννοώ να μιλήσετε απλά» δηλαδή να μην καταθέσω όσα γνωρίζω αλλά κάτι άλλο».

Ο κ. Φρουζής φέρεται να είπε ότι δέχθηκε και απειλές προκειμένου να ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της κυρίας Τουλουπάκη καθώς ανέφερε: «μου είπαν ότι έχουν συντριπτικά στοιχεία εναντίον μου. Του απάντησα να τα βγάλουν άμεσα στην επιφάνεια. Επέμειναν ζητώντας μου να καταθέσω για την υπόθεση των 10 πολιτικών. Ήταν ένας μοχλός πίεσης».

Κατά την έναρξη της τοποθέτησής του ανέφερε: «σας ευχαριστώ που με καλέσατε να καταθέσω μετά από τόσο καιρό. Τα πρώτα δημοσιεύματα ήταν το 2016. Πέρασαν τρία χρόνια και κράτησα μια στάση θεσμική.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!