Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φόρος τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη η υλοποίηση της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία
[Protagon]: Φόρος τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη η υλοποίηση της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία

[Protagon]: Φόρος τιμής στη Μαρίκα Μητσοτάκη η υλοποίηση της πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία

Τη δέσμευση και αφοσίωσή μου στην υλοποίηση μιας τολμηρής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε την Τρίτη στο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Ιωάννη Βαρδακαστάνη.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης τη στρατηγική για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ατόμων με αναπηρία και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε ότι την ευθύνη του συντονισμού θα έχει ο ίδιος προσωπικά και το Γραφείο του διά του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη.

Το επόμενο βήμα, τόνισε, είναι να μπορούμε να συμφωνήσουμε πια σε ένα κοινό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρα μέσα, χρονικά ορόσημα και, κυρίως, μετρήσιμους δείκτες αποτελεσματικότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε όμως και μία άλλη, προσωπική, διάσταση στην υλοποίηση της πολιτικής για τα ΑμεΑ καθώς όπως είπε, κατά κάποιο τρόπο αποτελεί και ένα φόρο τιμής προς τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «πρώτη με θάρρος τότε και με κόστος έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα της αναπηρίας, μιλώντας η ίδια για το πρόβλημά της ίσως σε μια εποχή που η κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ώριμη να μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα».

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ανέλυσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στα άτομα με αναπηρία, δηλώνοντας ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις για τη διαμόρφωση των πολιτικών και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!