Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φώφη, ο Βενιζέλος ήταν απολύτως σαφής…
[Protagon]: Φώφη, ο Βενιζέλος ήταν απολύτως σαφής…

[Protagon]: Φώφη, ο Βενιζέλος ήταν απολύτως σαφής…

Ηταν ένας κλασικός Βαγγέλης Βενιζέλος. Πολιτικός λόγος χειμαρρώδης αλλά την ίδια ώρα απίστευτα συνεκτικός, μοναδική γνώση του αντικειμένου –ποιος άλλος ξέρει καλύτερα τα της συνταγματικής αναθεώρησης;–, απόλυτος όπου χρειάζεται, φυσικά αυτοαναφορικός. Ωστόσο, αν κάτι μπορεί να ξεχωρίσει κανείς από την τηλεοπτική παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή «Brainstorming» του Action 24 το βράδυ της Δευτέρας, είναι αυτά που είπε για το τι πρέπει να κάνει το Κίνημα Αλλαγής (απευθυνόμενος προφανώς προς τη Φώφη Γεννηματά) και το τι θα κάνει ο ίδιος. Αλλωστε σε αυτά τα σημεία φρόντισε να ρωτήσει τους συνομιλητές του: «Ημουνα σαφής;». Ηταν, απολύτως, με τον τρόπο του.

«Είμαστε υπερήφανοι για αυτό που κάναμε και αυτό πρέπει να είναι η πλατφόρμα μας. Αυτός ο χώρος του προοδευτικού Κέντρου, της Κεντροαριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, -της δημοκρατικής παράταξης για να μιλάμε ιστορικά-, είναι ο χώρος της ευθύνης και της στρατηγικής θεώρησης του μέλλοντος του έθνους» είπε αρχικά ο κ. Βενιζέλος, για να συνεχίσει:

«Εμείς λοιπόν έχουμε υποχρέωση να λειτουργούμε ως δύναμη που διευθύνει το μέλλον της χώρας. Οχι επειδή είμαστε μεγάλη δύναμη εκλογικά -πρέπει να γίνουμε αλλά γιατί έχουμε μεγάλο μέγεθος υπευθυνότητας και εμπειρίας. Εχουμε υποχρέωση να προτείνουμε το ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, λέγοντας αλήθεια και μόνο αλήθεια, χωρίς λαϊκισμούς, χωρίς υποσχεσιολογία, με ακρίβεια, με επίγνωση των κινδύνων και των αναγκών του μέλλοντος της χώρας και μετά, επί τη βάση των δικών μας ολοκληρωμένων προτάσεων, που θα είναι πατριωτικές, προοδευτικές και θα έχουν διορατικότητα και θα απευθύνονται σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και της κοινωνίας, θα πούμε “ελάτε τώρα να μας πείτε ποιοι συμφωνείτε με αυτή μας την πρόταση με αυτή μας την πλαφόρμα”».

Στην παρατήρηση αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ και πει ότι συμφωνεί, ο κ. Βενιζέλος απάντησε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμφωνεί με τη δική μας πρόταση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!