Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Φλέγοντα θέματα του ελληνικού τουρισμού αναλύθηκαν στις Βρυξέλλες
[Protagon]: Φλέγοντα θέματα του ελληνικού τουρισμού αναλύθηκαν στις Βρυξέλλες

[Protagon]: Φλέγοντα θέματα του ελληνικού τουρισμού αναλύθηκαν στις Βρυξέλλες

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) καταβάλλει προσπάθειες σε διεθνές επίπεδο με στόχο την ενδυνάμωση του ελληνικού τουρισμού. Ετσι, στο πλαίσιο των κινήσεών του, ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Ρέτσος είχε έναν νέο κύκλο επαφών με αξιωματούχους της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Συναντήθηκε με τον κ. Βάλντις Ντομπρόβσκις, αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επίτροπο αρμόδιο για το ευρώ και τον κοινωνικό διάλογο, καθώς και για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την Ενωση Κεφαλαιαγορών. Το βασικό θέμα της μεταξύ τους συζήτησης ήταν η αναγκαιότητα προώθησης ενός ρεαλιστικού και πειστικού σχεδίου εξόδου της Ελλάδας στις αγορές.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ αναφέρθηκε στη συμβολή του ελληνικού τουρισμού στα έσοδα, στις θέσεις εργασίας και στα πολλαπλά οφέλη για την οικονομία μας, εστιάζοντας στο ζήτημα της υπερφορολόγησης που πλήττει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Αναφέρθηκε στην αύξηση της φορολογικής κλίμακας στον ξενοδοχειακό κλάδο (από 6.5% σε 13% την τελευταία τριετία), στην εστίαση (από 13% σε 24%), στον κλάδο των μεταφορών (από 9% σε 24% κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών), όταν άλλες χώρες (λ.χ. Κύπρος, Ισπανία, Τουρκία, Κροατία) παραμένουν ελκυστικές.

«Οι απαραίτητες συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση του τουρισμού συνοψίζονται: στη διατήρηση πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας, στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού και σταθερού φορολογικού πλαισίου, στη λειτουργία ενός ευέλικτου πιστωτικού συστήματος, στη δημιουργία ενός εθνικού πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού, καθώς και στην ασφάλεια δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!