Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
23 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
22 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Φίλης: Η Ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας
[Protagon]: Φίλης: Η Ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας

[Protagon]: Φίλης: Η Ιεραρχία λειτουργεί ως δομή εξουσίας

Ηθικολογία και περιθωριακό λόγο καταλόγισε στην Ιεραρχία ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις των ιεραρχών έναντι του νομοσχεδίου για το δικαίωμα αναγνώρισης φύλου.

«Η στάση της Ιεραρχίας εναντιώνεται στο δικαίωμα των ανθρώπων να υπάρχουν, που είναι ο θεμέλιος λίθος της Εκκλησίας του Χριστού. Με τον περιθωριακό της λόγο σπρώχνει μικρές ή μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες στα νύχια μιας διάκρισης και ενός ρατσιστικού λόγου», ανέφερε ο πρώην υπουργός σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας.

«Λειτουργώντας ως μια δομή εξουσίας, η Ιεραρχία ξεχνά πολλά από τα μηνύματα του χριστιανισμού και επιθυμεί λαοσυνάξεις», παρατήρησε ο κ. Φίλης, «αλλά ο κόσμος έχει σήμερα άλλα προβλήματα και δεν παρασύρεται από τέτοιες απόψεις».

Ο κ. Φίλης, ο οποίος κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Παιδείας είχε μιλήσει για «συμβόλαιο πολιτικού θανάτου» εις βάρος του από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, επικρίνοντας την Ιεραρχία ότι αναζητεί, σε  διάφορες ευκαιρίες, κεντρικό πολιτικό ρόλο, ζήτησε να μην αποσυρθεί το νομοσχέδιο και ειδικά η διάταξη περί αλλαγής φύλου από τα 15 έτη.

Οι πολιτικές διαφωνίες επί του νομοσχεδίου είναι δείγμα δημοκρατίας, εκτίμησε, ενώ όπως υποστήριξε, οι αντιδράσεις -ακόμα και μέσα στις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ- δεν προκαλούν πρόβλημα στην κυβέρνηση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!