Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
26 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
28 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Τι φέρνει ο Καμίνης στη μάχη για το Κέντρο
[Protagon]: Τι φέρνει ο Καμίνης στη μάχη για το Κέντρο

[Protagon]: Τι φέρνει ο Καμίνης στη μάχη για το Κέντρο

Είναι βέβαιο: ο Γιώργος Καμίνης σκοπεύει να διεκδικήσει την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Δεν πρόκειται, όμως, να παραιτηθεί από το δημαρχιακό αξίωμα. Αυτό θα το κάνει αν κερδίσει την εκλογή που, αρχικά, προσδιορίζεται εντός του Οκτωβρίου.

Πάντως όπως λέει το περιβάλλον του, ακόμα και η υποψηφιότητά του δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιη, εκτός και αν ικανοποιηθούν τρεις προϋποθέσεις.

Πρώτον, η διασφάλιση της διαφάνειας στις διαδικασίες. Πρακτικά αυτό σημαίνει μία εκλογή υπό συνθήκες που δεν θα ρίχνουν σκιές, ούτε θα επιτρέψουν σε κάποιον να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα. Ολοι θυμούνται τι έγινε στη Νέα Δημοκρατία και πώς ένα τεχνικό πρόβλημα πήγε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία, μαζί με το κόμμα.

Δεύτερη προϋπόθεση που θέτει ο Γιώργος Καμίνης είναι να υπάρξει μία ανοιχτή διαδικασία, δηλαδή εκλογή από την ευρύτερη δυνατή βάση. Αλλωστε όλοι γνωρίζουν ότι μία κλειστή διαδικασία περισσότερο ευνοεί τη Φώφη Γεννηματά που μπορεί άμεσα να απευθυνθεί στην εκλογική βάση του ΠΑΣΟΚ. Το βασικό μαθηματικό μοντέλο αυτής της αναμέτρησης δείχνει πως όσο μεγαλώνει ο αριθμός των ψηφοφόρων, τόσο μειώνεται το στατιστικό και λογικό προβάδισμα της Φώφης Γεννηματά.

Τρίτη προϋπόθεση που αναμένεται να τεθεί ως προαπαιτούμενο υποψηφιότητας από τον Γιώργο Καμίνη, είναι το «άνοιγμα» των προθεσμιών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!