Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Facebookgate: Η (πιο) αμήχανη στιγμή της ανάκρισης Ζάκερμπεργκ
[Protagon]: Facebookgate: Η (πιο) αμήχανη στιγμή της ανάκρισης Ζάκερμπεργκ

[Protagon]: Facebookgate: Η (πιο) αμήχανη στιγμή της ανάκρισης Ζάκερμπεργκ

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο κουστουμαρισμένος Μαρκ Ζάκερμπεργκ ήρθε σε αμηχανία ή -κατά πολλούς- σε δύσκολη θέση από τις ερωτήσεις που του τέθηκαν στην αίθουσα ακροάσεων της κοινής επιτροπής Δικαιοσύνης και Εμπορίου της αμερικανικής Γερουσίας.

Μία από τις στιγμές αυτές ήταν όταν ο γερουσιαστής Ντικ Ντέρμπιν του έθεσε την ουσία ακριβώς του «προβλήματος Facebook» στη σύχρονη κοινωνία. Το ζήτημα της ιδιωτικότητας.

«Θα νιώθατε άνετα να μας λέγατε σε ποιο ξενοδοχείο μείνατε χθες το βράδυ;» τον ρώτησε ο γερουσιαστής.

«Εεεεε…. Οχι», απάντησε κομπιάζοντας ο ιδρυτής του Facebook που «συνελήφθη» ανέτοιμος για ένα τόσο αφοπλιστικό ερώτημα.

Εμφανώς σαστισμένος από την ευθύτητα του ερωτήματος επιχείρησε να καλύψει την αμηχανία του με ένα πλατύ χαμόγελο. Το ίδιο έπραξαν και όσοι τον πλαισίωναν στη θέση του… απολογούμενου για τη μαζική διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών του δημοφιλούς δικτύου κοινωνικής δικτύωσης.

«Αν στέλνατε μήνυμα σε κάποιους θα μας λέγατε τα ονόματά τους», τον ξαναρώτησε ο γερουσιαστής από το Ιλινόι.

«Κύριε γερουσιαστά, όχι, το πιθανότερο θα ήταν να επέλεγα να μην κάνω κάτι τέτοιο», προσπάθησε εκ νέου ο Ζάκερμπεργκ να δικαιολογηθεί, δείχνοντας να συμφωνεί με το πνέυμα της ερώτησης του Ντικ Ντέρμπιν.

«Κατά την άποψή μου, αυτό είναι το θέμα μας», επέμεινε ο γερουσιαστής: «Το δικαίωμά σας στην ιδιωτικότητα, τα όρια του εν λόγω δικαιώματος και το πόσες πληροφορίες παραχωρείτε στη σύγχρονη Αμερική εις το όνομα του “συνδέουμε τους ανθρώπους σε όλον τον κόσμο” (…) Γιατί το βασικό ερώτημα είναι τι πληροφορίες συλλέγει το Facebook σε ποιους τις διοχετεύει και το κυριότερο αν έχουμε ερωτηθεί εκ των προτέρων αν θελουμε – επιτρέπουμε να το κάνει».

Ολοι οι χρήστες πρέπει να έχουν τον έλεγχο του των προσωπικών τους πληροφοριών, έσπευσε να πει ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ξεπερνώντας τον αρχικό αιφνιδιασμό από το ερώτημα, θέλησε να διαβεβαιώσει ότι κάθε φορά που κάποιος χρήστης του Facebook μοιράζεται φωτογραφίες του ή άλλες πληροφορίες, ή στέλνει μηνύματα μέσω του λογαριασμού του, μπορεί και έχει τον έλεγχο του πόσο και ποιος μπορεί να τις δει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!