Κυριακή, 21 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Το Facebook γίνεται κάτι σαν τραπεζίτης, λανσάρει κρυπτονόμισμα
[Protagon]: Το Facebook γίνεται κάτι σαν τραπεζίτης, λανσάρει κρυπτονόμισμα

[Protagon]: Το Facebook γίνεται κάτι σαν τραπεζίτης, λανσάρει κρυπτονόμισμα

Τα σχέδια για τη Libra, ένα νέο κρυπτονόμισμα από το Facebook, παρουσίασε την Τρίτη η εταιρεία που δεν θέλει να μείνει έξω από το παιχνίδι της νέας ψηφιακής οικονομίας.

Στο νέο του εγχείρημα, το Facebook συνεργάζεται με 28 εταιρείες που απαρτίζουν την μη κερδοσκοπική ομοσπονδία του Libra, η οποία εδρεύει στη Γενεύη.

Η ομοσπονδία θα ελέγχει το νέο ψηφιακό νόμισμα, που πρόκειται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Πρόκειται για ένα «σταθερό νόμισμα», με στόχο να κινείται κοντά σε μια συγκεκριμένη τιμή, π.χ. του δολαρίου ή του ευρώ, αντί να καταγράφει έντονες διακυμάνσεις όπως το Βitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Το Facebook έχει ήδη συστήσει μια θυγατρική με την ονομασία Calibra, που θα προσφέρει ηλεκτρονικά πορτοφόλια για όσους θέλουν να αποταμιεύουν, να αποστέλλουν και να ξοδεύουν ποσά στο νέο νόμισμα. Η Calibra θα είναι συνδεδεμένη με το Messenger και το WhatsApp, με πιθανούς πελάτες ένα δισεκατομμύριο άτομα που τα χρησιμοποιούν.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ ελπίζει ότι όχι μόνο θα καταστήσει δυνατές τις συναλλαγές μεταξύ καταναλωτών και επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, αλλά θα προσφέρει για πρώτη φορά πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες σε καταναλωτές που δεν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες των τραπεζών. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θέλουν να δώσουν την ευκαιρία σε 1,7 δισ. άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό λογαριασμό να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες και να αγοράσουν καταναλωτικά αγαθά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!