Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Η Ευρωζώνη είναι «ένας πύργος από τραπουλόχαρτα»
[Protagon]: Η Ευρωζώνη είναι «ένας πύργος από τραπουλόχαρτα»

[Protagon]: Η Ευρωζώνη είναι «ένας πύργος από τραπουλόχαρτα»

Τα λάθη από την αρχή του ευρωπειράματος και η πολιτική της ΕΚΤ μετά το ξέσπασμα της κρίσης έφεραν το ευρώ σε μια δύσκολη θέση και το απειλούν με κατάρρευση, υποστηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος Οτμαρ Ισινγκ

Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ευρώ και την πορεία του έχει διατυπωθεί από τα πλέον επίσημα χείλη, αυτά του επικεφαλής της Μάριο Ντράγκι, με τρεις λέξεις: «Whatever it takes». Η Τράπεζα δεσμεύτηκε να κάνει ό,τι χρειαστεί για την σωτηρία του.

Φιλόδοξη και απόλυτη, αλλά, όποια και αν είναι αυτή, μήπως κινδυνεύει να συμπαρασύρει την Τράπεζα και μαζί της ολόκληρο το οικοδόμημα του ευρώ; Ναι, υποστηρίζει ο γερμανός καθηγητής Οτμαρ Ισινγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και ένας από τους αρχιτέκτονες της νομισματικής ενοποίησης.

Ο Ισινγκ βλέπει πλέον την ΕΚΤ σαν «πύργο από τραπουλόχαρτα που κινδυνεύει να καταρρεύσει μία ημέρα» γιατί η Τράπεζα έχει εκτεθεί υπερβολικά. Το ευρώ με την παρούσα μορφή και αρχιτεκτονική δεν μπορεί να λειτουργήσει, υποστηρίζει.

Το μεγάλο σφάλμα της ΕΚΤ, εξηγεί ο Ισινγκ σύμφωνα με τoν Telegraph , που την έβαλε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο ήταν ότι παρέβη τις Συνθήκες της ΕΕ και διέσωσε χρεοκοπημένες χώρες – προφανώς μεταξύ τους και την Ελλάδα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!