Τρίτη, 24 Απριλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ευρωβουλή: Αυτό είναι το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών
[Protagon]: Ευρωβουλή: Αυτό είναι το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

[Protagon]: Ευρωβουλή: Αυτό είναι το ψήφισμα για την απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών

Την άμεση απελευθέρωση των δύο ελλήνων στρατιωτικών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης ζητεί από την Αγκυρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το θέμα ήρθε στο ΕΚ κατόπιν σχετικής κοινής πρότασης των ευρωομάδων του ΕΛΚ και της Αριστεράς.

Πριν από την έναρξη της προγραμματισμένης συζήτησης στην Ολομέλεια της Συνόδου, στο Στρασβούργο, έλληνες ευρωβουλευτές συγκεντρώθηκαν εντός της αίθουσας κρατώντας φωτογραφίες των δύο ελλήνων αξιωματικών ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την κράτησή τους από τις τουρκικές αρχές άνευ βάσιμων κατηγοριών, όπως υπογράμμισαν.

Οι προτάσεις ψηφίσματος θα τεθούν σε ψηφοφορία την Πέμπτη 19 Απριλίου.

Ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην ανησυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την κράτηση πολιτών της ΕΕ και των ελλήνων στρατιωτικών, κάνει και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ετήσια έκθεσή της για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.

Η Τουρκία απομακρύνεται από την ΕΕ, υπογραμμίζει η Κομισιόν και καλεί την Αγκυρα να ανατρέψει αυτήν την αρνητική τάση. Η έκθεση της Επιτροπής κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις εντάσεις στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι «δεν ευνοούν τις σχέσεις καλής γειτονίας και υπονομεύουν την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια».

Ειδικότερα, στην έκθεση επισημαίνεται ότι «οι διμερείς σχέσεις με αρκετά κράτη-μέλη της ΕΕ επιδεινώθηκαν, περιλαμβανομένης ενίοτε επιθετικής και απαράδεκτης ρητορικής».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!