Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Η Ευρώπη απειλείται με διάλυση»
[Protagon]: «Η Ευρώπη απειλείται με διάλυση»

[Protagon]: «Η Ευρώπη απειλείται με διάλυση»

Εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Νέες προκλήσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας» πραγματοποίησε στο ξενοδοχείο King George, ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση

Ο φόβος για τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι πλέον μία συζητήσιμη παράμετρος για τη διαμόρφωση του νέου πολιτικού χάρτη της ηπείρου. Και για αυτό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η πιθανότητα για την αποχώρηση κρατών μετά από «ανόητα» δημοψηφίσματα. Ωστόσο η Ευρωζώνη θα αποτελέσει, εκ των πραγμάτων, ένα πυρήνα συνοχής της Ευρώπης.

Η εκδήλωση είχε θέμα «Η Ελλάδα στον κόσμο: Νέες προκλήσεις για την ελληνική εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.» Τα συμπεράσματά της δεν ήταν αισιόδοξα. Ομως η συζήτηση που οργάνωσε  ο Κύκλος Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση, δηλαδή το think tank του Ευάγγελου Βενιζέλου, ήταν συναρπαστικά ενδιαφέρουσα. Στο ακροατήριο της βρέθηκαν αρκετοί φοιτητές, πολλά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, πολιτικοί από το χώρο της Κεντροαριστεράς, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι: Δημήτρης Καιρίδης καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Ευάνθης Χατζηβασιλείου καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Χρήστος Μιχαηλίδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!