Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ευρωεκλογές: Η Μόσχα πίσω από τα fake news των ακροδεξιών;
[Protagon]: Ευρωεκλογές: Η Μόσχα πίσω από τα fake news των ακροδεξιών;

[Protagon]: Ευρωεκλογές: Η Μόσχα πίσω από τα fake news των ακροδεξιών;

Οταν οι Γερμανοί επιτέθηκαν στη Σοβιετική Ενωση, τον Ιούνιο του 1941, γεννήθηκε η συνθηματική φράση του «αντιφασιστικού αγώνα» αλά Στάλιν: «γκαβαρίτ Μασκβά», δηλαδή «μιλάει η Μόσχα». Κατ’ αυτόν τον τρόπο στα ραδιόφωνα του κόσμου έφθαναν τότε τα νέα της ρωσικής αντίστασης στον χιτλερισμό.

Η Μόσχα απευθύνεται και τώρα στον δυτικό κόσμο, φυσικά μέσω Ιντερνετ πια, αλλά με διαφορετικό στόχο και ύπουλα, εφόσον αληθεύουν οι καταγγελίες.

Σε εκτενές αφιέρωμα, υπό τον τίτλο «Η Ρωσία έβαλε στο στόχαστρο τις εκλογές της Ευρώπης», η αμερικανική εφημερίδα New York Times ενοχοποιεί το «βασίλειο» του Πούτιν για δόλια ανάμειξη στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Η δημοσιογραφική έγκληση αφορά «παραπληροφόρηση που εξαπλώνεται παραμονές των ευρωπαϊκών εκλογών μέσω των κοινωνικών δικτύων» και η οποία σκοπό της έχει «την ενίσχυση της λαϊκής δυσπιστίας απέναντι στα μετριοπαθή δημοκρατικά κόμματα» και προς όφελος των «αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών ακροδεξιών σχημάτων».

Δηλαδή καταγγέλλεται ότι ρωσικοί μηχανισμοί στο Ιντερνετ προωθούν τον πολυπρόσωπο ευρωσκεπτικισμό, στην τάδε ή στη δείνα μορφή του, και ότι έτσι αποδεικνύεται η «διαρκής εκστρατεία των Ρώσων για υπονόμευση και αποδυνάμωση των δυτικών θεσμών».

Υπενθυμίζεται ότι το νεοϋορκέζικο έντυπο έχει ασπαστεί τις καταγγελίες των Δημοκρατικών περί ρωσικής ανάμειξης -υπέρ του Τραμπ και με συνέργειά του- στις τελευταίες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ και ότι εξακολουθεί να δυσπιστεί παρά τη δημοσιοποίηση της «έκθεσης Μόλερ» .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!