Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ευρώ: λύση ο συμβιβασμός μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας
[Protagon]: Ευρώ: λύση ο συμβιβασμός μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας

[Protagon]: Ευρώ: λύση ο συμβιβασμός μεταξύ ΕΚΤ και Γερμανίας

Οι Γερμανοί δεν είναι ευρωσκεπτικιστές φυσικά, ωστόσο και άνευ συζητήσεως είναι επιφυλακτικοί απέναντι στις πολιτικές της Ευρωτράπεζας – τον αντιδραστικό τρόπο τους ένας επιτελικός δημοσιογράφος των Φαϊνάνσιαλ Τάιμς (με συνδρομή) , ο γερμανόφιλος Τόνι Μπάρμπερ, τον περιγράφει ως «το ενοχλητικό παράδοξο».

Οπως και να την παρομοιάσει κανείς –είτε σαν ατμομηχανή είτε σαν παλλόμενη καρδιά της Ευρωζώνης είτε σαν ηγέτιδα οικονομική δύναμη-, η Γερμανία είναι η πλέον σκεπτικιστική χώρα (εν συνόλω: πολιτικοί, Bundesbank και πολίτες) απέναντι στα «αντισυμβατικά» μέτρα της απερχόμενης διοίκησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) – μέτρα τα οποία ο πρόεδρός της, Μάριο Ντράγκι, έλαβε με στόχο τη διάσωση της Ευρωζώνης.

Η κρίση της Ευρωζώνης επιδείνωσε την κατάσταση και τις τριβές στο εσωτερικό της ΕΚΤ καθώς αναζωπύρωσε τον μεγαλύτερο γερμανικό φόβο: τον πληθωρισμό.

Αν και –χωρίς αμφιβολία όσον αφορά την ποσοτική χαλάρωση, λόγου χάρη– ο ιταλός τραπεζίτης κινήθηκε με τη σιωπηρή συγκατάνευση της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ, οι υπερβολές του φτηνού γερμανικού Τύπου ξεπέρασαν τα όρια της ευπρεπείας και η λαοφιλής πλην κίτρινη Bild παρουσίασε τον Ντράγκι σαν βαμπίρ που πίνει το αίμα των Γερμανών!

Παραίτηση στο παρά πέντε

H γερμανική αντίδραση σε επίπεδο τραπεζιτών συνεχίστηκε μέχρι την τελευταία ώρα: στο τέλος της περασμένης εβδομάδας παραιτήθηκε η εκπρόσωπος της Γερμανίας στο Διοικητικό Συμβούλιο και στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΚΤ, η Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, λίγο πριν από την έναρξη του μεγάλου προγράμματος της ΕΚΤ περί αγοράς ομολόγων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!