Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ετσι θα γίνουν νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια
[Protagon]: Ετσι θα γίνουν νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια

[Protagon]: Ετσι θα γίνουν νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα Ελληνικά Πετρέλαια

Ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΕΛΠΕ εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν σημαντικές επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα τα επόμενα δέκα χρόνια, ιδιαίτερα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ερευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων

Τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να υπάρξουν νέες ενεργειακές επενδύσεις στην Ελλάδα και να αξιοποιηθούν οι υφιστάμενες, περιέγραψε ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΕΛΠΕ, κ. Γιώργος Αλεξόπουλος, κατά την ομιλία του στο ετήσιο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο, απαιτείται νομοθετική, ρυθμιστική και φορολογική σταθερότητα, πρόσβαση σε χρηματοδότηση με ανταγωνιστικούς όρους και αξιοποίηση όλων των δυνατών πηγών, εκμετάλλευση της εμπειρίας άλλων χωρών, απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο, καθώς και ταχύτητα και συνέπεια στη εφαρμογή νόμων και διοικητικών πράξεων, αλλά και στην απονομή της δικαιοσύνης.

Ενόψει του ενεργειακού μετασχηματισμού και της μετάβασης στην οικονομία χαμηλού άνθρακα, ο κ. Αλεξόπουλος εξέφρασε τη βούληση του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένοντας ένας ανταγωνιστικός και καινοτόμος πάροχος ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των ΕΛΠΕ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξουν σημαντικές επενδυτικές προοπτικές στην Ελλάδα τα επόμενα δέκα χρόνια ιδιαίτερα στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της Ερευνας και Εκμετάλλευσης Υδρογονανθράκων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!