Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. ευρώ το 2020 προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ
[Protagon]: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. ευρώ το 2020 προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ

[Protagon]: Εσοδα-ρεκόρ 2,4 δισ. ευρώ το 2020 προσδοκά το ΤΑΙΠΕΔ

Εχοντας «προμετωπίδα» τα «βαριά χαρτιά», όπως είναι οι αποκρατικοποιήσεις του «Ελ. Βενιζέλος», των ΔΕΠΑ Υποδομών και Εμπορίας και των ΕΛΠΕ, η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ αισιοδοξεί ότι το 2020, τα έσοδα θα φτάσουν τα 2,4 δισ. ευρώ από πωλήσεις και παραχωρήσεις εταιριών και υποδομών του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος του ταμείου Αρης Ξενόφος και ο διευθύνων σύμβουλος Ριχάρδος Λαμπίρης ανέφεραν σε συνάντησή τους με δημοσιογράφους ότι το ακριβές ποσό που θα εισπραχθεί, θα καθοριστεί από την έκβαση των τεσσάρων αυτών ιδιωτικοποιήσεων. Ωστόσο, εμφανίστηκαν βέβαιοι πως το 2020 θα είναι μία “χρονιά ρεκόρ” και σίγουρα τα έσοδα θα είναι υψηλότερα από εκείνα των ετών 2018- 2019, ήτοι πάνω από δύο δισ. ευρώ.

Για το εφετινό πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, το ΤΑΙΠΕΔ θα έχει ολοκληρώσει μετά τις γιορτές την αξιολόγηση των προτάσεων συμμετοχής των 10 επενδυτικών σχημάτων στο διαγωνισμό πώλησης του 30% του αεροδρομίου της Αθήνας, «Ελ. Βενιζέλος». Πηγές αναφέρουν ότι στην επόμενη φάση των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να προκριθούν σχεδόν όλοι οι διεκδικητές. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, με τη σχετική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος να λήγει στις 14 Φεβρουαρίου 2020. Οι εκτιμήσεις της διοίκησης του ταμείου είναι πως θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή.

Στο τέλος του Ιανουαρίου, θα υπάρξει η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας (το 35% της εταιρείας ανήκει στα ΕΛΠΕ).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!