Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
20 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: «Η ΕΡΤ παραπαίει – η κυβέρνηση προσπαθεί να τη χειραγωγήσει»
[Protagon]: «Η ΕΡΤ παραπαίει – η κυβέρνηση προσπαθεί να τη χειραγωγήσει»

[Protagon]: «Η ΕΡΤ παραπαίει – η κυβέρνηση προσπαθεί να τη χειραγωγήσει»

Ενα ακόμη ράπισμα για την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά ήρθε από τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ, αυτή τη φορά μάλιστα με ψήφισμα από τη Γενική Συνέλευση.

Στη συνέλευση, παρουσία και των επικεφαλής της ΕΣΗΕΑ, οι δημοσιογράφοι περιέγραψαν την «επιδεινούμενη κατάσταση» στη δημόσια τηλεόραση, η οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «παραπαίει λειτουργικά και οικονομικά».

Οι δημοσιογράφοι, στο ψήφισμα που εξέδωσαν το Σάββατο, επιτίθενται τόσο κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για επιβολή λογικών κοντόφθαλμων, αντιδεοντολογικών και μονομερών που αλλοιώνουν το περιεχόμενο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας για το εμπάργκο.

Το ψήφισμα των εργαζομένων της ραδιοτηλεόρασης ακολουθεί σχετική ανακοίνωση των δημοσιογράφων του ραδιοφώνου που ζητούσαν να αφαιρεθούν οι σχετικές με την ΕΡΤ αρμοδιότητες από τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής.

Και όλα αυτά ενώ μένεται ο πόλεμος μεταξύ του κ. Παππά και του Νίκου Φίλη, ο οποίος έχει κάνει λόγο για παραδιοίκηση στην ΕΡΤ .

Το ψήφισμα των δημοσιογράφων της ΕΡΤ καταγράφεται και ενώ η ΝΔ έχει φέρει ήδη το θέμα της λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στη Βουλή.

Οι εργαζόμενοι τόνισαν μεταξύ άλλων ότι «η πρόβλεψη του νόμου που ορίζει ότι ο υπουργός διορίζει τη διοίκηση της ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει αμέσως και να οριστεί διαφανής, ανεξάρτητη, δημόσια διαδικασία επιλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, στα πρότυπα σύγχρονων ευρωπαϊκών δημόσιων οργανισμών ραδιοτηλεόρασης».

Παράλληλα κατήγγειλαν «χειραγώγηση» από την κυβέρνηση αλλά και επιθέσεις από «πολιτικά κέντρα και εκδοτικά συμφέροντα».

Το πλήρες κείμενο της απόφασης:

«Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν μπορούμε να μείνουμε αδρανείς απέναντι στην διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση που επικρατεί στη λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, καθώς και στις συντονισμένες επιθέσεις που δέχεται από πολιτικά κέντρα και συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ το 2015 δημιούργησε προσδοκίες στην κοινωνία που καταδίκασε το «μαύρο» του 2013, για μια ανοιχτή, δημοκρατική, πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!