Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 10 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ερωτήσεις στην Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα με θέμα τη διαμάχη Κοτζιά – ARB
[Protagon]: Ερωτήσεις στην Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα με θέμα τη διαμάχη Κοτζιά – ARB

[Protagon]: Ερωτήσεις στην Κομισιόν για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα με θέμα τη διαμάχη Κοτζιά – ARB

Στις Βρυξέλλες μετέφεραν το θέμα της γνωστής δικαστικής διαμάχης του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τη λογοτεχνική επιθεώρηση «Athens Review of Books» τρεις έλληνες ευρωβουλευτές: Μιλτιάδης Κύρκος (Ποτάμι), Μαρία Σπυράκη (ΝΔ) και Κώστας Χρυσόγονος (ανεξάρτητος) εγείροντας ζήτημα προστασίας της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα.

Τόσο στην ερώτηση που κάνουν από κοινού η κυρία Σπυράκη με τον κ. Κύρκο, όσο και σε αυτή του κ. Χρυσόγουνου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή γίνεται αναφορά στην επιχείρηση του κ. Κοτζιά να προκαλέσει οικονομική ασφυξία στην «ARB» απαιτώντας τεράστια ποσά ως αποζημίωση επειδή λέει πως εθίγη όταν σε επιστολή αναγνώστη της επιθεώρησης που δημοσιεύτηκε χαρακτηριζόταν «γκαουλάιτερ του σταλινισμού»

Η ερώτηση της κυρίας Σπυράκη και του κ. Κύρκου αναφέρει:

Προστασία της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα

O έλληνας πρώην Υπουργός Εξωτερικών άσκησε αγωγή εναντίον του περιοδικού «Athens Review of Books» για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας 250.000 ευρώ. Ο Ν. Κοτζιάς, επί χρόνια ανώτερο στέλεχος και στενός συνεργάτης του ΓΓ του ΚΚΕ, συγγραφέας ιδεολογικού βιβλίου σε συνεργασία με εξέχοντα στελέχη του καθεστώτος της Ανατ. Γερμανίας και προπαγανδιστής του Γιαρουζέλσκι, εθίγη επειδή χαρακτηριζόταν σε επιστολή αναγνώστη ως «γκαουλάιτερ του σταλινισμού». Οι δικαστές ικανοποίησαν τον Υπουργό Ν. Κοτζιά. Ο Υπουργός Ν. Κοτζιάς, στη συνέχεια, στράφηκε εναντίον του περιοδικού, για τον προφανή λόγο ότι του ασκούσε πολιτική κριτική, και προχώρησε από τον Ιούλιο 2017 σε δέσμευση των λογαριασμών των εκδοτών και των εσόδων του περιοδικού από το πρακτορείο διανομής τύπου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!