Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες ότι παρακολουθούνται πολίτες
[Protagon]: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες ότι παρακολουθούνται πολίτες

[Protagon]: Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες ότι παρακολουθούνται πολίτες

Εντύπωση προκαλούν οι καταγγελίες για παρακολουθήσεις πολιτών με συσκευές γεωεντοπισμού, όπως επισημαίνουν με σχετική ερώτησή τους στη Βουλή 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενοι δημοσιεύματα, οι βουλευτές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα υπήρξαν απανωτά κρούσματα παράνομης παρακολούθησης μέσω συσκευών γεωεντοπισμού (GPS) και κάνουν λόγο για πρακτικές που «παραπέμπουν σε σκοτεινές εποχές, υπονομεύουν τη Δημοκρατία και στοχεύουν στην τρομοκράτηση της κοινωνίας».

Στην ερώτησή τους αναφέρονται σε συγκεκριμένα περιστατικά:

«Στις 19 Οκτωβρίου 2019 πολίτης αντιλήφθηκε τρία άγνωστα άτομα να περιεργάζονται τη μηχανή του και να τοποθετούν σε αυτήν αντικείμενο. Την ίδια ημέρα, δεύτερος πολίτης αντιμετώπισε αντίστοιχο περιστατικό.

Ακόμα ένα περιστατικό συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε συνοικία της Αθήνας, όταν συμπολίτης μας αντιλήφθηκε την ύπαρξη άγνωστου οχήματος, στο παρμπρίζ του οποίου ήταν τοποθετημένη καμουφλαρισμένη μικροκάμερα.

Τέλος στις 9 Αυγούστου 2019, ο Παναγιώτης Πολίτης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, είχε, επίσης, καταγγείλει ότι εντόπισε τυχαία στο αυτοκίνητό του συσκευή γεωεντοπισμού, όταν το πήγε στο συνεργείο για έλεγχο».

Με την ερώτησή τους ζητούν από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Διερευνήθηκε εντός της υπηρεσίας αν ισχύουν οι προαναφερθείσες καταγγελίες για παράνομες παρακολουθήσεις συμπολιτών μας, με ποια εντολή, πότε και με ποιο αποτέλεσμα; ‘Η αποφασίσατε να αρκεστείτε σε στερεότυπες διαψεύσεις ελαχιστότατης αξιοπιστίας; Διατάξατε ΕΔΕ και τι άλλα μέτρα λάβατε ή σκοπεύετε να λάβετε, προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελλόμενες πρακτικές;
2.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!