Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Ερώτηση Δένδια στη Βουλή για την ταλαιπωρία από τη διακοπή λειτουργίας του Τραμ στον Νέο Κόσμο
[Protagon]: Ερώτηση Δένδια στη Βουλή για την ταλαιπωρία από τη διακοπή λειτουργίας του Τραμ στον Νέο Κόσμο

[Protagon]: Ερώτηση Δένδια στη Βουλή για την ταλαιπωρία από τη διακοπή λειτουργίας του Τραμ στον Νέο Κόσμο

Στη Βουλή φέρνει ο Νίκος Δένδιας, με ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό, την ταλαιπωρία των κατοίκων των νοτίων προαστίων της Αθήνας εξαιτίας της διακοπής λειτουργίας της γραμμής του τραμ στο τμήμα Κασομούλη (Νέος Κόσμος) – Σύνταγμα.

Ο βουλευτής της ΝΔ ζητεί να μάθει από τον κ. Σπίρτζη ποιος είναι ο σχεδιασμός για την επαναλειτουργία του τμήματος της γραμμής του τραμ από τη στάση «Κασομούλη» έως τη στάση «Σύνταγμα», καθώς και αν προτίθεται το υπουργείο Μεταφορών να εντάξει στον προγραμματισμό του την επέκταση της γραμμής τραμ στο σταθμό «Αργυρούπολη» της γραμμής 2 του μετρό – και αν ναι, σε ποιες ενέργειες έχει προβεί και ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.

Ο κ. Δένδιας ερωτά τέλος πώς σκοπεύει το υπουργείο να οργανώσει τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής επένδυσης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και εάν ειδικότερα το τραμ συμπεριλαμβάνεται στις επιλογές του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς: κ. Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Αποκατάσταση και επέκταση της λειτουργίας του τραμ

Το τραμ αποτελεί ένα εναλλακτικό, ασφαλές και οικολογικό μέσο μεταφοράς, που συνέδεσε απευθείας τα νότια προάστια με το κέντρο της Αθήνας, ενώ ταυτόχρονα αναβάθμισε το παραλιακό μέτωπο από το Φάληρο μέχρι τη Γλυφάδα και τη Βούλα.
Παρ’ ότι δε ο τερματικός σταθμός του Συντάγματος θεωρήθηκε ως ένα «τυφλό σημείο» ώστε να απαιτείται η περαιτέρω επέκταση της γραμμής εντός της πόλης της Αθήνας, λειτούργησε ως ο άμεσος συνδετικός κρίκος κοντινών περιοχών του νοτίου τομέα, κυρίως της Νέας Σμύρνης και του Παλαιού Φαλήρου, με το κέντρο, καθώς η μετακίνησή τους από και προς αυτό δεν απαιτούσε μετεπιβίβαση σε άλλο μέσο συγκοινωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!