Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο από τη Σιβηρία μέχρι τη Θεσσαλονίκη!
[Protagon]: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο από τη Σιβηρία μέχρι τη Θεσσαλονίκη!

[Protagon]: Ο Ερντογάν θέλει να έχει λόγο από τη Σιβηρία μέχρι τη Θεσσαλονίκη!

Σε νέες αμφισβητήσεις των συμφωνιών που διέπουν τις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας προχώρησε ο τούρκος πρόεδρος θέτοντας τα σύνορα της χώρας του ως τη Θεσσαλονίκη!

Εναν μήνα μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την «επιζήμια» Συνθήκη της Λωζάνης, που το 1923 όρισε και συνεχίζει να ορίζει τα σημερινά σύνορα της Τουρκίας, αποδεικνύεται ότι ο τούρκος ηγέτης δεν διατύπωσε αυτές τις απόψεις τυχαία. Φαίνεται πως είναι μια στοχευμένη και στρατηγικά δομημένη ρητορική που ναι μεν απευθύνεται σε ένα εθνικιστικό ακροατήριο στο εσωτερικό της χώρας του, αλλά εκ των πραγμάτων θέτει νέα ζητήματα στα ελληνοτουρκικά, αμφισβητώντας ξεκάθαρα θεμελιώδεις συμφωνίες που διέπουν τις σχέσεις των δύο χωρών, όπως για παράδειγμα αυτή του καθεστώτος της Δυτικής Θράκης. Τελευταίο περιστατικό; Τα όσα δήλωσε τη Δευτέρα με αφορμή την υπόθεση της Μοσούλης και της κοινής επίθεσης Ιρακινών, Κούρδων και Αμερικανών κατά του ISIS.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο η Τουρκία», είπε o Ερντογάν. «Η Τουρκία εκτός από τα 79 εκατομμύρια των πολιτών της, φέρει ευθύνη και απέναντι στα εκατοντάδες εκατομμύρια αδέλφια μας στη γεωγραφική περιοχή με την οποία μας συνδέουν ιστορικοί και πολιτισμικοί δεσμοί».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!