Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Protagon]: Ερικ Κλάπτον: H τέχνη τού να ζεις «γρήγορα» αλλά να μην πεθαίνεις νέος
[Protagon]: Ερικ Κλάπτον: H τέχνη τού να ζεις «γρήγορα» αλλά να μην πεθαίνεις νέος

[Protagon]: Ερικ Κλάπτον: H τέχνη τού να ζεις «γρήγορα» αλλά να μην πεθαίνεις νέος

Αξίζει το στέμμα του επιφανέστερου επιζώντος ροκά. Οι αυτοκαταστροφικές καταχρήσεις —τόσο συνυφασμένες με την μποέμικη ζωή των καλλιτεχνών του είδους του— δεν τον σκότωσαν. Δεν κόλλησε «στα βουνά της ηρωίνης» ούτε πνίγηκε σε «λίμνες με κονιάκ». Και ποιος κιόλας; Εκείνος ο τύπος που έβλεπε τον θάνατο σαν το τέλος της ευχαρίστησης των καταχρήσεων… (βλέπε και εδώ .)

Τελικά ο Ερικ Κλάπτον, επιβιώνοντας μέσα από τόσες δοξασμένες δεκαετίες που πέρασε σαν σπουδαίος κιθαρίστας, δεν είχε το άδοξο τέλος -καλλιτεχνικό και βιολογικό- άλλων συναδέλφων του.

Αν κάποιος εφηύρε τον όρο «live fast, die young» (ζήσε γρήγορα, δυνατά, πέθανε νέος), που τόσο δοξάστηκε από την εποχή του Τζέιμς Ντιν και μετά, στο πρόσωπο του Κλάπτον βλέπει τον χειρότερο εφιάλτη του

Ο νεαρός Κλάπτον (δεξιά) ήταν η κρεμ ντε λα κρεμ των Cream

Μία νέα έκδοση, ένα βιβλίο του Φίλιπ Νόρμαν με τίτλο «Slowhand» («Το αργό χέρι»), που είναι βασισμένο σε συνεντεύξεις και μαρτυρίες, περιγράφει πώς ο 72χρονος πλέον Κλάπτον διέλυσε τη Ferrari του, πώς «δραπέτευσε» από ένα καταδικασμένο να συντριβεί ελικόπτερο, πώς ξεπέρασε όλες τις κακές έξεις.

Επέζησε από τρία τροχαία την εποχή της «ηδονιστικής» νιότης του και από όλα τα «αξεσουάρ» του ταραχώδους βίου του ροκά, γράφει στο βιβλίο του ο Νόρμαν: «Ακόμη και οι τριβές του με τον νόμο δεν ήταν σοβαρές, ενώ κατάφερε να διατηρήσει και τα πνευματικά δικαιώματα της εργασίας του».

Το σύνηθες είναι οι ροκάδες να «εγκαταλείπουν» το ματς πριν από την προβλεπόμενη λήξη του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!