Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Protagon]: Αίρεται η ασυλία του Λοβέρδου: «Θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα»
[Protagon]: Αίρεται η ασυλία του Λοβέρδου: «Θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα»

[Protagon]: Αίρεται η ασυλία του Λοβέρδου: «Θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα»

Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και μάλιστα με άμεση δρομολόγηση των διαδικασιών στην Ολομέλεια, ζήτησε –και έλαβε– ο Ανδρέας Λοβέρδος, ώστε να νικήσει με όλα τα νόμιμα μέσα την «ελεεινή πολιτική σκευωρία» όπως έχει καταγγείλει και να τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου γιατί δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος στην Επιτροπή, αποποιούμενος τη χρήση οποιασδήποτε προστατευτικής διάταξης, κατηγορώντας μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ότι αφήνουν «χυδαία υπονοούμενα» και επισημαίνοντας ότι «έχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης».

Η Επιτροπή κλήθηκε να γνωμοδοτήσει επί του αιτήματος της εισαγγελικής αρχής περί άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου για την άσκηση δίωξης για το ενδεχόμενο αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας στην υπόθεση Novartis.

Οπως ανέφερε στο ρεπορτάζ της για το skai.gr η Ναντίν Χαρδαλιά, οι βουλευτές της ΝΔ στην Επιτροπή έκριναν ότι για την υπόθεση έπρεπε να ακολουθηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, αλλά τελικώς ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Λοβέρδου επειδή ο ίδιος επέμενε σε αυτό.

Οταν το σχετικό αίτημα είχε διαβιβαστεί στη Βουλή στις αρχές Σεπτεμβρίου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, είχε υποστηρίξει ότι χαρακτηρίζεται από ένδεια στοιχείων, αποδίδοντάς το σε μια προσπάθεια «εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγησης των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!