Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Ερχεται και περιουσιολόγιο – και μαζί νέοι φόροι
[Protagon]: Ερχεται και περιουσιολόγιο – και μαζί νέοι φόροι

[Protagon]: Ερχεται και περιουσιολόγιο – και μαζί νέοι φόροι

Από ακίνητα και αυτοκίνητα μέχρι τα χρήματα που κρύβουν στο… στρώμα αλλά και άλογα ιπποδρόμου θα πρέπει να δηλώνουν οι φορολογούμενοι, στο νέο, ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της εφορίας. Αυτό αποκαλύπτει με δημοσίευμά του σήμερα Σάββατο, ο «Ελευθερος Τύπος», ο οποίος μάλιστα προβλέπει ότι αυτό το σχέδιο θα φέρει νέους φόρους!

Κατά τη διετία 2017-2018 θα δημιουργηθεί μία τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία θα συγκεντρωθούν αναλυτικές πληροφορίες για την περιουσιακή κατάσταση όλων των φυσικών και νομικών προσώπων. Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο περιουσιολόγιο ακίνητα, αυτοκίνητα, σκάφη, μετρητά, καταθέσεις, πλάκες χρυσού, μετοχές, ομόλογα, έντοκα γραμμάτια, συμμετοχές σε πάσης μορφής επιχειρήσεις, εταιρικά μερίδια, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, μέχρι και άλογα ιπποδρόμου!

Στη συνέχεια, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα διασταυρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τα δεδομένα από άλλες πηγές πληροφοριών, ώστε να εντοπίζονται τυχόν αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία, ενώ θα σκιαγραφείται η πλήρης εικόνα για την περιουσιακή κατάσταση του καθενός.

Οσα περιουσιακά στοιχεία αποκρύπτονται και αποκαλύπτονται, θα τα δεσμεύουν οι φορολογικές αρχές. Παράλληλα όμως, οι αρμόδιες υπηρεσίες- όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος », θα κάνουν διασταυρώσεις ανάμεσα στο ύψος των δηλωμένων εισοδημάτων και την αξία των περιουσιακών στοιχείων, για να προκύψει το συμπέρασμα για την πραγματική οικονομική κατάσταση του κάθε φορολογούμενου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!