Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Protagon]: Επιστολή-κόλαφος 23 οργανώσεων για την ασφάλεια στα hot spot
[Protagon]: Επιστολή-κόλαφος 23 οργανώσεων για την ασφάλεια στα hot spot

[Protagon]: Επιστολή-κόλαφος 23 οργανώσεων για την ασφάλεια στα hot spot

Με κοινή δήλωσή τους 23 Οργανώσεις και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών -μεταξύ αυτών και το SolidarityNow- τοποθετούνται για τις συνθήκες ασφάλειας στους προσφυγικούς καταυλισμούς με αφορμή τα πρόσφατα, τραγικά γεγονότα στη Μόρια της Λέσβου

«Χρειάζονται κι άλλοι νεκροί για να δοθούν εγγυήσεις ασφάλειας στους καταυλισμούς;». Με μια κοινή τους δήλωση 23 οργανώσεις και φορείς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση και στους διοικητές των καταυλισμών μετά την πρόσφατη τραγωδία με δύο νεκρούς στη Μόρια της Λέσβου.

«Το πρόσφατο δυστύχημα στη Μόρια που κόστισε ζωές προσφύγων δεν έγινε την κακιά στιγμή που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αφορά τις συνθήκες διαβίωσης σε χώρο ευθύνης του κράτους το οποίο οφείλει να τηρεί συγκεκριμένους κανόνες ασφαλείας. Πώς όμως να θέσει τέτοιους κανόνες, όταν το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν ενδιαφέρθηκε να καταρτίσει σε κανέναν καταυλισμό, στα νησιά και την ενδοχώρα, κανονισμό λειτουργίας ο οποίος μεταξύ άλλων θα προέβλεπε τα σχετικά με την ασφάλεια και την πυρασφάλεια του χώρου;» αναφέρουν οι οργανώσεις.

Και καταγγέλλουν ότι «στους χώρους αυτούς, κλειστούς και ανοιχτούς, προΐστανται διοικητές που έχουν διοριστεί από το υπουργείο με ad hoc διαδικασίες, χωρίς διαγωνισμό, χωρίς να υπάρχουν απαιτητά προσόντα και σαφείς αρμοδιότητες, και χωρίς βέβαια οι διευθυντές να έχουν στα χέρια τους κάποιον κανονισμό να ακολουθήσουν».

Οπως τονίζουν οργανώσεις και φορείς, στους προσφυγικούς καταυλισμούς έχουν ήδη εξαντληθεί τα όρια της ανθρώπινης αντοχής και υπογραμμίζουν ότι η ασφάλεια πρέπει να αποτελεί απαραίτητα προϋπόθεση διαβίωσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!