Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Protagon]: Επιχείρηση σωτηρίας χιλιάδων σολομών στήθηκε σε καναδικό ποτάμι
[Protagon]: Επιχείρηση σωτηρίας χιλιάδων σολομών στήθηκε σε καναδικό ποτάμι

[Protagon]: Επιχείρηση σωτηρίας χιλιάδων σολομών στήθηκε σε καναδικό ποτάμι

Ελικόπτερα, βαριά μηχανήματα και 200 εργάτες δουλεύουν κάθε ημέρα με ζήλο για να απελευθερώσουν εκατοντάδες χιλιάδες σολομούς που παγιδεύτηκαν στον ποταμό Φρέιζερ, στη Βρετανική Κολομβία, όταν συνέβη κατολίσθηση και δημιούργησε αδιάβατο φράγμα.

Οι άνθρωποι απομακρύνουν τα μπάζα από το ποτάμι και εν συνεχεία μεταφέρουν τα ψάρια σε ειδικούς θαλάμους τους οποίους μεταφέρουν ελικόπτερα σε σημείο από όπου εκείνα είναι σε θέση να συνεχίσουν την πορεία τους. Για το θέμα έχει διαφωτιστικό ρεπορτάζ ο Guardian .

Κάθε χρόνο, πολλά είδη σολομού του Ειρηνικού Ωκεανού ανεβαίνουν τον ποταμό Φρέιζερ στην περιοχή του Βανκούβερ, στον δυτικό Καναδά,με σκοπό την αναπαραγωγή τους. Εφέτος οι σολομοί ατύχησαν.

Σκάφη στο καναδικό ποτάμι αλιεύουν σολομούς όχι για να τους γευτούν, αλλά για να τους σώσουν | Courtesy of Incident Command Post (ICP)/Handout via REUTERS.

Τρεις χιλιάδες ψάρια μεταφέρονται κάθε ημέρα με τη βοήθεια του ανθρώπου. Συνολικά έχουν συνεχίσει το ταξίδι τους με ελικόπτερο περί τα 44.000 ψάρια, ενώ από κανάλια που κατασκευάστηκαν ειδικά για τον απεγκλωβισμό τους διασώθηκαν 12.000 σολομοί. Πρόκειται για τιτάνια προσπάθεια.

Οι εργάτες στο έργο τους έχουν τη συμπαράσταση των ντόπιων αυτοχθόνων, οι γνώσεις των οποίων σχετικά με τους σολομούς αποδείχθηκαν πολύτιμες στην όλη επιχείρηση διάσωσης.

Ο ακριβής αριθμός των παγιδευμένων δεν είναι δυνατόν να υπολογιστεί σε ένα ποτάμι λασπώδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!