Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Επενδύσεις: Ο Αδωνις είδε Γουίλμπουρ Ρος και γερουσιαστή Μενέντεζ στην Ουάσινγκτον
[Protagon]: Επενδύσεις: Ο Αδωνις είδε Γουίλμπουρ Ρος και γερουσιαστή Μενέντεζ στην Ουάσινγκτον

[Protagon]: Επενδύσεις: Ο Αδωνις είδε Γουίλμπουρ Ρος και γερουσιαστή Μενέντεζ στην Ουάσινγκτον

Με το βλέμμα στην επενδυτική «ανάσταση» της Ελλάδας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, είχε σειρά συναντήσεων στην Ουάσινγκτον με τον υπουργό Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος, αλλά και τον γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο συνέδριο του Delphi Forum και της «Καθημερινής», υπό τον τίτλο «Southeast Europe & East Med: New strategies, New perspectives».

Είχε προηγηθεί η ευγενική προειδοποίηση από τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ για την αυξανόμενη συνεργασία της Ελλάδας με την Κίνα, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμους κινδύνους».

«Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλής ανεργίας», «δεν πρέπει να πέσει στην (κινεζική) παγίδα», σημείωσε ο κ. Ρος, με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη να του απαντά λίγο αργότερα λέγοντας ότι η χώρα μας καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, παραμένοντας πάντα στον πυρήνα της δυτικής συμμαχίας.

Οσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, κέρδισαν, ήταν η χαρακτηριστική του επισήμανση.

Ο υπουργός Ανάπτυξης απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα στη διεθνή επενδυτική κοινότητα να στρέψει το ενδιαφέρον της στις νέες οικονομικές ευκαιρίες που αναδύονται στη χώρα μας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!