Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Protagon]: Επεκτείνονται οι συμφωνίες της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία
[Protagon]: Επεκτείνονται οι συμφωνίες της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία

[Protagon]: Επεκτείνονται οι συμφωνίες της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία AGRINO ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων πιστοποιημένης προέλευσης.

Σε μία περιοχή με βασικές καλλιέργειες, τα όσπρια και το ρύζι, ιδρύθηκε το 1955 στο Αγρίνιο, η επιχείρηση των αδερφών Ευστρατίου, Ευθυμίου και Γεωργίου Πιστιόλα που είναι γνωστή σήμερα με το brand Agrino. Τα τρία αδέρφια ξεκίνησαν τη δραστηριότητα τους με το εμπόριο χύμα ρυζιού και εν συνεχεία, αφού ολοκληρώθηκε η κατασκευή του εργοστασίου τους στην περιοχή του Αγρινίου, εισήγαγαν στην αγορά το ρύζι με το σήμα Agrino, σε ειδική χάρτινη συσκευασία με διαφορετικό χρώμα για κάθε ποικιλία.

Από τη δεκαετία του ‘70 η γκάμα των ρυζιών περιλαμβάνει όλες τις λευκές ελληνικές ποικιλίες. Επίσης είναι από τις πρώτες εταιρίες που παράγουν στις εγκαταστάσεις της και το ρύζι υγροθερμικής επεξεργασίας parboiled. Το 1993 η Agrino εισέρχεται και στην αγορά των οσπρίων. Επιλέγει τις καλύτερες ποικιλίες από όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα, ξεκινά τη συνεργασία με παραγωγούς στην Καστοριά για τον περίφημο Γίγαντα-Ελέφαντα Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.). Παράλληλα, συστήνει την οργανωμένη ομάδα Παραγωγών στην Καστοριά και είναι πρωτοπόρος στη συστηματική αναβίωση καλλιέργειας και άλλων ελληνικών οσπρίων, δημιουργώντας παρόμοιες ομάδες παραγωγών άλλων ειδών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: PROTAGON

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!